Magyar Hang: Vitályos Eszter lehet az új kormányszóvivő

2024. március 28. – 15:08

Másolás

Vágólapra másolva

Vitályos Eszter, a Fidesz országgyűlési képviselője, Csák János kulturális és innovációs miniszter helyettese lesz az új kormányszóvivő – értesült a Magyar Hang.

A posztot eddig Szentkirályi Alexandra töltötte be, akit szerdán búcsúztatott el a kormány, miután gyakorlatilag biztossá vált, hogy ő lesz a Fidesz budapesti főpolgármester-jelöltje.

A lap kereste Vitályos Esztert, de nem érte el, egyik kollégája telefonon annyit mondott, sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánja értesülést, illetve „amennyiben lesz ilyen döntés, azt nyilvánosságra fogjuk hozni”.

Ahogy az elmúlt hetekben többször is, úgy ma is kérdéseket küldtünk Havasi Bertalannak, a miniszterelnök sajtófőnökének az új kormányszóvivő személyével kapcsolatban. Egyelőre csak annyit reagált a megkereséseinkre, hogy: „A kellő időben a hivatalos bejelentés meg fog történni”. Amint a Vitályos Eszter lehetséges kinevezésére vonatkozó kérdésünkre választ kapunk, beszámolunk róla.

Vitályos Eszter 2010-től 2012-ig az Országgyűlés Hivatala alkalmazásában a Fidesz önkormányzati és területfejlesztési kabinettitkári feladatait látta el, majd a Miniszterelnökségen dolgozott, később pedig a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség jogi- és gazdasági elnökhelyettesévé nevezték ki.

2014-től 2018-ig a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára volt, ezután az akkori Emberi Erőforrások Minisztériumában az európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkári feladatokat végezte.

Az Országgyűlésbe 2021-ben került be L. Simon László parlamenti helyére, majd a 2022-es országgyűlési választáson egyéni mandátumot szerzett a szentendrei választókerületben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!