Többször megverte a feleségét egy borsodi férfi, a nő nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett el

2024. március 26. – 09:13

Másolás

Vágólapra másolva

Többször megverte és megalázta feleségét egy férfi Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A Kazincbarcikai Járási Ügyészség súlyos testi sértés és más bűncselekmények miatt vádat emelt a férj ellen, akivel szemben felfüggesztett fogházbüntetést indítványoztak – írta a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség közleménye.

A vádirat szerint a férfi és a felesége egy borsodi kisvárosban laknak. A rendszeresen italozó férfi 2021 és 2023 között gyakran agresszív hangnemben, az emberi méltóságot súlyosan sértő kijelentésekkel alázta meg a feleségét, ha nem teljesítette azonnal a felszólításait. Többször is arcon ütötte a nőt, például amikor nem volt megelégedve a főzött étellel, vagy nem kapott tőle egyből cigarettát.

2023. augusztus végén a nő az esti órákban a férje tudomása nélkül beengedte a lakásukba a vádlott egy erősen ittas férfi rokonát, emiatt a vádlott féltékennyé vált, rokonát elzavarta, feleségét pedig többször megütötte, megrúgta.

2023. november végén a vádlott a feleségével közös italozás után lefeküdt aludni, de a nő éjfél után felébredt, és a konyhába ment enni. Úgy hallotta, mintha valaki az utcáról bekiabált volna hozzájuk, a kapuhoz indult, de az ablakból kinézve senkit nem látott. A vádlott férfi felébredve nem találta az ágyban a feleségét, és féltékenységből átnézte a lakást, hogy nincs-e ott esetleg egy másik férfi. Senkit nem talált, ennek ellenére felelősségre vonta a feleségét, rángatta, ököllel ütlegelte, majd egy félméteres fanyéllel tovább bántalmazta, a nő segítségért kiabált, kimenekült a házból és a szomszédoktól értesítette a rendőrséget. Nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett el.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben felfüggesztett fogház büntetést indítványozott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!