Karácsony reagált Magyar hangfelvételére: Ez maffiaállam

2024. március 26. – 12:51

Másolás

Vágólapra másolva

„Ennek a rendszernek már sokféle leírása, értelmezése született, de immár biztos, hogy a legpontosabb ez: maffiaállam” – írta a Facebookon Karácsony Gergely. A főpolgármester azzal kapcsolatban posztolt, hogy délelőtt megjelent Magyar Péter hangfelvétele, amin Magyar Varga Judit volt igazságügyi miniszterrel beszélget a Schadl–Völner-ügyről és az ügy iratairól.

Karácsony szerint ő hangfelvétel nélkül is tudna mesélni a lejáratásokról, szerinte hasonló zajlott a Városháza-ügyben is. A főpolgármester a posztjában „politikai igába hajtott ügyészségről, az igazságszolgáltatás politikai célú manipulálásáról, rogáni propagandagépezetről és az orosz mintázatú lejáratásokról” ír. „Senkit, aki ennek a rendszernek a működésében részt vállalt, ahhoz asszisztált, nem szabad visszaengedni a városvezetésbe, mert a város értékeit és elveit tenné tönkre azzal, hogy ajtót nyit a maffiállamnak” – írta Karácsony.

A Mindenki Magyarországa Néppárt szerint Polt Péter legfőbb ügyésznek, Rogán Antalnak és Orbán Viktornak is le kellene mondania, közleményükben azt írták, hogy szerintük „Magyarország Orbán Viktor és fideszes maffiaszervezetének kormányzása alatt a keleti diktatúrák sorába süllyedt”. Márki-Zay Péter pártja új választást követel. „A magyar kormány képviseletében Rogán Antal, illetve a legfőbb ügyész, Polt Péter olyan határt lépett át, amely Magyarország legsötétebb diktatúráinak módszereit idézi” – írták.

A Jobbik úgy reagált Magyar felvételére, hogy a „Polt Péter pedig bármennyire igyekszik nekik ebben segíteni, de a hatalma a gyengekezűsége miatt még nem ér el mindenhova”.

Hajnal Miklós, a Momentum képviselője írásbeli kérdést nyújtott be Polt Péterhez és Rogán Antalhoz, miután kiderült, hogy részeket húzattak ki a Völner–Schadl nyomozati anyagából. A Momentum politikusa azt kérdezte Rogán Antaltól, hogy konkrétan melyik részt húzatta ki a nyomozati iratból, tudja-e már, hogy kicsoda Tóni, Ádám és Barbara, és milyen gyakran húzat ki részeket nyomozati iratokból. Hajnal Miklós többek között azt is kérdezte Polt Pétertől, hogy tényleg nem ura-e a helyzetnek a Legfőbb Ügyészségen.

A kedd reggel nyilvánosságra hozott felvételen Magyar Péter és Varga Judit a Schadl–Völner-ügyről beszélgetnek. Varga itt azt mondta, Rogán Antalék kihúzatták magukat az iratokból, Polt Péter pedig nem ura a helyzetnek az ügyészségen. A volt igazságügyi miniszter azt is állította, Völner Pálnak már 2021 tavaszán szóltak a nyomozásról és arról, hogy „hagyja abba”.

Arról a Telex is értesült, hogy Völner Pálnak még a meggyanúsítása előtt jelezhették, hogy nyomozás zajlik Schadl György ellen. Csak miközben Varga azt állítja, már Völner meggyanúsítása előtt fél évvel szóltak neki – Völnert 2021 decemberében gyanúsították meg – a Telex értesülései szerint erre kis esély van, mert a Telex birtokában lévő lehallgatási jegyzőkönyvek szerint az államtitkár 2021 nyarán és őszén még egészen nyíltan beszélgetett Schadl Györggyel. További részletek ebben a videóban:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!