Donáth Anna: Messzemenőkig elítélem a DK politikáját

2024. március 25. – 06:47

Másolás

Vágólapra másolva

„Én a Demokratikus Koalíció politikájával nemhogy nem tudok egyetérteni, hanem messzemenőkig elítélem a párt politikáját” – mondta Donáth Anna, a Momentum elnöke a Blikk talk! című műsorban.

Donáth Anna szerint még mindig az a kérdés, hogy technikailag az ellenzékben melyik párt vagy politikai formáció hogyan tud együttműködni a másikkal, ahelyett, hogy arról beszélnének, amiről szeretnének.

A beszélgetésben szóba került Magyar Péter politikai színre lépése is. „Magyar Péter egy újdonság, kíváncsian figyelem a tevékenységét” – mondta a Momentum elnöke, aki várja azokat a bizonyítékokat, amelyeket Magyar ígért a Schadl–Völner-ügyben. Ugyanakkor Donáth Anna szerint Magyar Péter nagyot is eshet, mert óriási felelősség reményt táplálni az emberekben.

Az interjúban az uniós források egy részének felfüggesztésében betöltött szerepéről is kérdezték a Momentum elnökét. Szerinte ők Cseh Katalin párttársával együtt kulcsszerepet játszottak Brüsszelben, hogy a magyar települések és a magyar önkormányzatok közvetlenül kaphassanak pénzt. „A kormányt nem az érdekli, hogy egy szombathelyinek mi a jó vagy mi a rossz, hanem az érdekli, milyen színű polgármester és testület vezeti Szombathelyt” – tette hozzá.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!