Újabb óvodai mérgezés Pilisborosjenőn, lila akác termése miatt hánytak a gyerekek

2024. március 24. – 21:13

Másolás

Vágólapra másolva

Lila akác terméséből evett hat óvodás szerdán a pilisborosjenői óvodában, írja az RTL. Rosszul lettek, hánytak. Az óvónők hívták a mentőket, akik három gyereket vizsgáltak meg, közülük két óvodást kórházba szállítottak. Másnapra mindhárman jobban lettek. A polgármester fegyelmi vizsgálatot kezdeményez annak feltárására, hogyan kerülhetett mérgező növény az óvodába.

A válasz amúgy egyszerű, a lila akác az ovi kerítésénél nő, és a növény nem szerepel a Nemzeti Népegészségügyi Központ mérgező növényekre figyelmeztető listáján. Azonban egy egyszerű internetes keresés alapján bizony mérgező lehet, ahogy azt a lap által megkérdezett szakértő is állítja. Az óvodavezető tájékoztatása szerint már másnap eltávolították a növényről a termést.

Pilisborosjenőn amúgy sem életbiztosítás mostanában ovisnak lenni, február végén porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe a Mesevölgy Óvodában. Több kisgyerek is rosszul lett, nem sokkal a reggeli után a hasukat fájlalták, egyikük pedig olyan erősen hányt, hogy a dolgozók riasztották a mentőket.

Az önkormányzat szerint az akkori történtekben közrejátszott az óvoda három csoportszobával való bővítése, a főzőkonyha modernizálása, ami miatt konyha nem minden épületben működik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!