Pilisborosjenői önkormányzat: Az óvodások azonnal kiköpték a tisztítószerrel megszórt zabkását, nem érte őket egészségügyi károsodás

2024. március 2. – 17:43

Másolás

Vágólapra másolva

Az egyik pedagógus azonnal észrevette a tévedést, és értesítette a többi kollégáját, ezért csak öt gyerek kóstolta meg a porcukor helyett tisztítószerrel megszórt reggelit, de a csípős íze miatt ők is azonnal kiköpték – közölte a pilisborosjenői önkormányzat.

Ahogy arról a Telexen is beszámoltunk, a pilisborosjenői Mesevölgy Óvoda menzáján csütörtökön tévedésből tisztítószert szórtak a gyerekek reggelijére. Az OMSZ tájékoztatása szerint egy gyereket szállítottak kórházba megfigyelésre.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint három csoportban került tévedésből tisztítószer a gyerekek almás zabkásájára. „Az egyik pedagógus észrevette a tévedést, értesítette a többi kollégáját, emiatt csak egy csoportot, abból valójában öt gyereket érintett közvetlenül az esemény. Azok a gyerekek, akik megkóstolták az ételüket, annak csípős íze miatt azonnal kiköpték.”

Az óvoda azonnal mentőt hívott. Az óvodások a mentőknek is elmondták, hogy kiköpték az ételt, de „biztonsági okok miatt” egy gyereket beszállították a mentők. A többi érintett gyereket a szülők maguk vitték kórházba.

A pénteki orvosi vizsgálati is alátámasztotta, hogy semmilyen egészségügyi károsodás nem érte a gyerekeket.

Az önkormányzat hangsúlyozta, hogy az intézmény azonnal értesítette az érintett szülőket, és az összes szülőnek is küldtek tájékoztató levelet. Az intézmény vezetője és az érintett csoport pedagógusai és dajkája is meglátogatta a kórházban a gyerekeket.

Az intézményvezető belső vizsgálatot indított az ügyben, hogy körüljárják, a helyzet hogyan állhatott elő. A szükséges lépéseket az intézmény vezetése ezek alapján fogja megtenni.

Az önkormányzat szerint a történtekben közrejátszott az is, hogy az óvoda három csoportszobával való bővítése, a főzőkonyha modernizálása jelenleg is zajlik, emiatt konyha nem minden épületben működik. „Ezért az óvoda személyzete különböző logisztikai kihívásokkal szembesül a hónapok óta tartó átmeneti időszakban, ami felborította a szokásos napi rutint.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!