Itt a kormány magyarázata: nem védelmet kapnak, de használhatják a kormánygépet a politikusok rokonai

2024. március 22. – 19:37

Másolás

Vágólapra másolva

A csütörtök esti Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet kiterjeszti, hogy kikre vonatkozhat a honvédségi védelem, írtuk délelőtt. Az új szabály szerint védelemben részesülhet „egyeneságbeli rokon házastársa, a házastárs egyeneságbeli rokona és testvére, és a testvér házastársa”

A Honvédelmi Minisztérium úgy foglalt állást, hogy egyszerű jogtechnikai módosításról van szó, ezt eljuttatták a szerkesztőségünkhöz is.

Az RTL Híradójának is elküldték ezt a sablonválaszt, a csatornának azonban később a Kormányzati Tájékoztatási Központ is reagált, és azt közölték, hogy a passzus nem a védelemről és az egyes védett személyekről szól, hanem

a kormánygép használatáról.

Az RTL-nek a Kormányzati Tájékoztatási Központ kiemelte: ahogyan a jogszabály is tartalmazza, a miniszterelnök a családtagjai utazási költségét, ahogy eddig is, ezután is megtéríti.

A KTK reakciója azért érdekes, mert a kormányzati kommunikáció szerint nincsen kormánygép, hanem a honvédségnek vásároltak Airbus repülőgépet, illetve két Dassault Falcont honvédségi feladatokra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!