Tessely Zoltán veszi át Varga Judit elnöki helyét az egyik parlamenti bizottságban

2024. március 20. – 07:22

Tessely Zoltán veszi át Varga Judit elnöki helyét az egyik parlamenti bizottságban
Tessely Zoltán fideszes országgyűlési képviselő – Fotó: Vasvári Tamás/ MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Varga Judit lemondása után az Országgyűlés Európai ügyek bizottságának új elnöke Tessely Zoltán, bicskei országgyűlési képviselő lesz – derült ki a kedd esti Magyar Közlönyből.

Tessely egészen eddig alelnöke volt ennek a bizottságnak, az ő helyére egy másik fideszes országgyűlési képviselő, Illés Boglárka kerül. A képviselő 2002 májusa óta tagja a Fidesznek, 2008 és 2014 között Bicske polgármestere volt. Jelenleg a bicskei körzet, Fejér megye 3-as számú választókerületének országgyűlési képviselője.

Varga Judit február 10-én jelentette be, hogy lemond minden tisztségéről, és visszavonul a közélettől a kegyelmi botrány miatt. Képviselői mandátumát Rogán Antal közeli munkatársa, Farkas Örs kapta meg. A most 35 éves politikus 2010-ben, kapott állást az Országgyűlés Hivatalában. 2012-ben a MÁV Zrt.-hez került, ahol ingatlangazdálkodással foglalkozott, majd az MFB-nél kapott munkát.

2016-tól Kocsis Máté, a VIII. kerület volt polgármestere futtatta fel, és hamar kabinetfőnökké léptette elő. Farkas Örs 2020-ban került a Rogán Antal által vezetett Miniszterelnöki Kabinetirodához, ahol előbb kormányzati tájékoztatásért felelős miniszteri biztos lett, 2022 óta pedig ő a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő helyettes államtitkár.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!