Piros-fehér-zöld fényekbe öltöztetik a Megyeri hidat

2024. március 15. – 08:17

Másolás

Vágólapra másolva

A forradalom és szabadságharc évfordulójára március 15. és 17. között piros-fehér-zöldbe öltöztetik a Megyeri híd középső, üveges részét. Az ünnepi látványosságra idén először kerít sort a Magyar Közút. A nemzeti színű fénylobogók alatt pénteken, szombaton és vasárnap estétől másnap reggelig kelhetnek át a hídon közlekedők.

A Közút szakemberei felhívják a figyelmet arra, hogy aki nemcsak menet közben szeretné szemügyre venni a különleges díszvilágítást, semmiképpen se álljon meg a leállósávon, mivel azt kizárólag műszaki hiba esetén lehet használni. Aki fotózni szeretne, az ne vezetés közben tegye, hanem a 2-es főút felől közelítse meg a hidat, a pesti hídfő alatti részen keresztül pedig biztonságosan, gyalogosan vagy akár kerékpárral is eljuthat a helyszínre.

Továbbá azt is kérik a közútkezelő munkatársai, hogy óvatosan, a követési távolságot betartva, a többi közlekedőre figyelve haladjanak át a hídon, ezt a pályán található digitális kijelzőkön is külön jelzik majd. A közútkezelő dunakeszi mérnökségének szakemberei pedig a forgalom zavartalan lefolyását és a leállósáv szabályos használatát is rendszeresen ellenőrzik majd az útellenőri szolgálatukon és a hídon található forgalomfigyelő kamerákon keresztül. (Magyar Közút Nonprofit Zrt.)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!