Egységes Diákfront: Azokat a jelölteket, akik elfogadják a programunkat, támogatni fogjuk az önkormányzati választáson

2024. március 15. – 17:38

Másolás

Vágólapra másolva

Perlaki-Borsos Noel az Egységes Diákfronttól arról beszélt, „húsz éve élek itt. Amióta az eszemet tudom, azt érzem, hogy ez az egész egyáltalán nem rólam szól. A nevemben döntenek. Azt mondják értem tesznek így, érted csinálják úgy. Azt harsogják, hogy egyek vagyunk, véleményünket, hitünket magukénak tulajdonítják Mégis, valójában semmi közöm az egészhez”.

Perlaki-Borsos szerint most nem azért vannak itt, mert „verik őket a várban”, vagy mert kirúgták a kedvenc tanáraikat, hanem azért, „mert itt élünk”, és így aztán fontos, hogy szóljanak. „Történelmi hőseink vannak, akik azért szóltak, azért tettek, azért harcoltak, hogy mi szabadon élhessünk, hogy ma szabadon szólhassunk. Ne hagyjuk hát őket cserben! Felelőséggel tartozunk az emléküknek.”

Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex
Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex

Majd a júniusi önkormányzati választásról beszélt, arról, hogy „semmit rólunk nélkülünk! Ne hagyjuk, hogy a mi nevünkben folytatott választási kampány öltönyös emberek pszichoterápiás csoportjává váljon! Nem érdekel, melyik színű párt melyik másikat utálja, nem érdekel, hogyan értékelik egymás akcióit, elmondhatatlanul hidegen hagy a politikai elit öncélú cicaharca, miközben a lényegről egy szó sem esik: Hogy éljünk itt? Mi lesz velünk? Tessék minket képviselni, ez a politika dolga!” Ehhez pedig el kell mondaniuk, mit akarnak, és nyomást kell gyakorolniuk. Mit akarnak? Megfizethető kultúrát, elérhető mentális segítséget, több ingyenes sport lehetőséget a diákoknak, tisztább levegőt, zöldebb várost, valódi beleszólást a város életébe – így aztán egy fővárosi diákönkormányzat felállítását is akarják.

Azt mondta, március végén bemutatják a programjukat a többi diákmozgalommal együtt, amit az összes jelöltnek fel fogjuk ajánlani. „Azokat a jelölteket, akik elfogadják a végleges programunkat, támogatni fogjuk az önkormányzati választáson, de ha bárki megszegi ígéretét, az ellen igenis tüntetni fogunk, legyen akármilyen színű a pártja.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!