Ne csak a Fidesz „nyomulását” segítse – levélben fordult a főispánhoz az I. kerületi polgármester

2024. március 14. – 13:03

Másolás

Vágólapra másolva

„Felszólítjuk Sára Botond főispánt: hagyja abba, hogy kárt okoz az I. kerületieknek” – mondta sajtótájékoztatóján V. Naszályi Márta, budavári polgármester. Levélben fordul a Fővárosi Kormányhivatal vezetőjéhez, akitől azt kéri, hogy az ő megkereséseivel is foglalkozzon, ne csak a kerületi Fideszt segítse.

A polgármester arról beszélt, hogy mikor a kerületi fideszes többség valamit jogtalanul fogad el, akkor a főispán néma marad. „Amikor polgármesterként megpróbálok tenni ez ellen, nem hajtom végre a jogsértő határozatokat, akkor engem vizsgálóbizottság elé citálnak és elmarasztalnak” – mondta. Szerinte azzal, hogy Sára a fideszeseknek azonnal válaszol, de a törvényesen megválasztott polgármesternek figyelmen kívül hagyja a segítségkérését és leveleit, akadályozza az I. kerület működését.

V. Naszályi azt állítja, hogy Sára Botond abban támogatja a kerületi Fideszt, hogy a közpénzeket „átlapátolják a Fidesz alá begyűrt alapítványokba”. A polgármester egy évvel ezelőtt írt levelet a főispánnak. A levélben ahhoz kért segítséget, hogy jogszerűen és törvényesen lebonyolítsák a budavári ingatlanok eladását. Megkeresésére egy éve nem válaszolt Sára. Most újabb levélben szólítja fel, hogy térjen vissza a „professzionális működéshez”, és ne a fővárosi fideszesek „nyomulását” segítse. Azt is kérte, hogy nyolc napon belül válaszoljon a korábbi megkeresésre is.

Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője szerint épp az ilyen jogállamisági hiányosságok miatt folytat eljárásokat az Európai Unió több intézménye is. „A jogállamiság hiányát az I. kerületiek a saját bőrükön érzik” – fogalmazott. Szerinte Sára Botondnak el kell döntenie, hogy egy pártkatona szeretne-e lenni, vagy „köztisztviselőhöz méltóan folytatja tovább a munkáját”.

Vesztegetési vád, a polgármester megkerülésével meghozott döntések és vizsgálóbizottságok – az I. kerületi képviselő-testületben többségbe került Fidesz minden fronton támadja a kerület ellenzéki polgármesterét. V. Naszályi Márta szerint a Fidesz a kerületnek üzent hadat, ellene pedig „koncepciós eljárás” zajlik. Az I. kerületben kialakult politikai helyzetről ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!