Első fokon 14 év fegyházra ítélték a Kapás utcai baltás gyilkost

2024. március 13. – 15:42

Másolás

Vágólapra másolva

Emberölésben mondta ki bűnösnek, és 14 év fegyházra, valamint 10 év közügyektől eltiltásra ítélte szerdán a Fővárosi Törvényszék H. Krisztinát első fokon, feltételesen sem bocsátható szabadlábra – írta a 24.hu.

Bűnösségét már tavaly márciusban az előkészítő ülésen beismerte, de az ügyészség 16 év fegyházról szóló ajánlatát nem fogadta e. H. Krisztina baltával ölte meg az élettársát 2021. február elsején, miután az el akarta hagyni.

A férfi két nappal korábban költözött el a közösen bérelt lakásukból, amikor a nő éppen nem volt otthon. Elköltözésével a nő akkor szembesült, mikor hazaért a munkából. H. Krisztina ezután hívogatni kezdte a férfit, és elérte, hogy személyesen találkozzanak, és átbeszéljék a történteket.

Február elsején abban a lakásban találkoztak, ahol addig együtt éltek. A nő még az előszobában rátámadt a férfira, balta és kés is volt nála. Az áldozat a nappali bejáratánál földre esett, de a gyilkosa még ekkor sem hagyta abba a bántalmazását. Végül összesen 58 sérülést azonosítottak a holttesten. A vádban ezért eredetileg különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés szerepel.

Minden nap szembeköpöm magam, mert egy undorító szar alak vagyok. Bocsánatot kérek, mert nem volt jogom ezt tenni. Ha tehetném, akkor lehúznám magamról a bőrt, és odaadnám neki csakhogy visszatérjen

– mondta sírva az utolsó szó jogán a szerdai tárgyaláson.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!