Többször is tilosban parkolt a Margit-szigeten Győrfi Pál

2024. március 12. – 20:49

Másolás

Vágólapra másolva

Többször is tilosban parkolt a szolgálati autójával Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője, amikor futni ment a Margit-szigetre – számolt be erről az RTL Híradója.

Március 7-én, csütörtök reggel az Országos Mentőszolgálat egyik autója olyan helyen parkolt a Margit-szigeten, az Árpád híd közelében, ahová amúgy csak a Budapest Közút és a gázművek járművei hajthatnak be. Nem sokkal később a reggeli szigetkörét befejező Győrfi Pál bukkant fel az autónál, aki az RTL megkeresésére elismerte, hogy ő parkolt tilosban.

„Valóban én parkoltam ezen a helyen harminc, vagy talán negyven percen át, amíg futottam egy szigetkört. Tudom, hogy a szabályok mindenkire vonatkoznak, úgy tisztességes, ha ezt vállalom. Bevallom, nem ez volt az első alkalom, hogy ide parkolok. Ha szabad valamire hivatkozni, akkor az az, hogy az itt dolgozók mondták, hogy reggelente, erre a fél órára, amikor még néptelen a Margit-sziget és nem zavarok senkit, akkor ide állhatok, de erre írásos engedélyem nem volt.

Mivel a szabályok mindenkire vonatkoznak, ezért a jövőben nem fogok ide parkolni”

– mondta a mentőszolgálat szóvivője.

A Fővárosi Önkormányzat rendészeti igazgatósága azt közölte, hogy a szabályszegőkre a rendőrség 39 ezer forint összegű közigazgatási bírságot, valamint négy közúti előéleti pontot szabhat ki.

Győrfi azt ígérte, ezután ő is a fizetős parkolót fogja használni a szigeten, ahol egy óra parkolás 600 forintba kerül. Bár hozzátette: „A sorompós parkolóktól valamiért mindig tartok. (…) Volt egy rossz élményem, amikor nem nyílt ki a sorompó, és bent ragadtunk sok más autóssal együtt hosszú időre.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!