Nevelési módszerei miatt felfüggesztettek egy Fejér vármegyei óvodaigazgatót

2024. március 12. – 18:55

Másolás

Vágólapra másolva

Nevelési módszerei miatt felfüggesztettek egy Fejér vármegyei óvodaigazgatót – írta a Hvg.hu.

Fejér vármegye egyik településén több szülő is felkereste a polgármestert és a jegyzőt, hogy panaszt tegyenek a község egyik óvodájának igazgatónőjével szemben. A Hvg információ szerint több probléma is volt a pedagógussal, a jelenlegi botrányt pedig egy állítólagos bántalmazás robbantotta ki, amiről felvétel is készült.

A bejelentések miatt az önkormányzat felfüggesztette az intézményvezetőt, és belső vizsgálatot rendeltek el. „Ennek eredményétől függően döntünk majd az elbocsátás, esetleges feljelentés mellett, addig természetesen az igazgató asszonyt is megilleti az ártatlanság vélelme, de a vizsgálat lezárultáig nem dolgozik” – közölte a település jegyzője. Szerinte egyelőre elhamarkodott lenne bántalmazásról beszélni az ügyben, azt mondta, úgy hallotta, a „nevelési módszerekben vannak különbségek”.

A Hvg azt írta, az igazgató gyakran „beráncigálja” az irodájába azokat a gyerekeket, akikkel megítélése szerint probléma van, egy kisfiúval pedig többször is megtette ezt. Több forrás szerint évek óta problémák voltak az igazgatóval a gyerekekhez való viszonyulása miatt. Egyesek szerint mérgező környezetet alakított ki az óvodában, ami miatt több pedagógus is felmondott már.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!