Eladta a könnyűszerkezetes házat, aztán szőrén-szálán eltüntette és a vevők képébe röhögött az érdi ingatlanrém

2024. március 12. – 08:35

Másolás

Vágólapra másolva

Gyűlnek az ügyek az érdi N. László ellen. Ő az, aki tavaly tavasszal 180 millió forintért eladta érdi luxusvilláját Szabó Károly vállalkozónak, amiből aztán nem volt hajlandó kiköltözni, és még az új tulajt is megfenyegette. A Blikk most azt írja, N. László egy másik családot is milliókkal károsított meg.

Kozma Márk és felesége, Erzsébet közel 20 millió forintot fizetett ki N. Lászlónak egy könnyűszerkezetes készházért. A pár Zsámbékon vett telket, oda kellett volna csak átfuvarozni a szétszerelhető otthont Érdről. Hiába egyeztek meg azonban az eladóval, és fizették ki neki a vételárat (amihez hitelt is felvettek), a ház csak nem akart megérkezni. Aztán észrevették, hogy a házuk eltűnt az eladó hátsó kertjéből.

„A házunk szőrén-szálán eltűnt, nyom nélkül, mintha David Copperfield varázsolta volna el egy mágikus show-ban. Kérdeztük az eladót, mit tud erről, de nem válaszolt, a pénzünket pedig nem adta vissza, mi több, közölte, az sem hatja meg, ha az utcára kerülünk, ház nincs, pénz nincs, ennyi, bebuktuk. Még azzal sem próbálkozott, hogy őt is átverték vagy meglopták, simán az arcunkba nevetett” – mondta Blikknek Kozma Márk.

A házaspár csalás miatt feljelentést tett, és a bíróság is megállapította, hogy az eladónak vissza kell fizetnie a vételárat. A végrehajtónak viszont nincs könnyű dolga, mert N. László nevén nincs semmilyen ingóság és ingatlan.

Ez úgy lehetséges, hogy N. László tavaly tavasszal 180 millióért eladta az érdi luxusingatlanát Szabó Károly vállalkozónak. A házból viszont nem költözött ki, sőt, idén február közepén megtámadta a jogos tulajdonos által szabályos szerződés alapján megbízott biztonsági őröket is, akik arra vigyáztak, hogy a teljes berendezéssel együtt megvett, előre kifizetett házból semmit se vihessen ki. Ebben az ügyben is több eljárás folyik az Érdi Rendőrkapitányságon.

Szabó Károly végül március elején hatósági segédlettel mehetett be az ingatlanba, miután a körözés alatt álló N. László kénytelen volt elmenekülni a házból. A Blikk cikke szerint az ingatlanban rengeteg ékszert és egy széfet is találtak, benne kábítószergyanús anyagokkal. A házat a rendőrség egyelőre lezárta.

A végrehajtónak jelezték Kozmáék az esetleges vagyonzárlatot, de foglalás eddig nem történt, mert az érdi luxusingatlan nem N. László bejelentett lakcíme volt. A Kozma család egyébként felvette a kapcsolatot Szabó Károllyal, aki melléjük is állt, ő is megerősítette a végrehajtónak, hogy N. László életvitelszerűen lakott abban az ingatlanban.

Amíg azonban nincs fejlemény az ügyben, a Kozma család albérletben kényszerül élni, miközben a volt-nincs házra felvett hitelt is törleszteniük kell. A Blikk információi szerint egyébként még legalább két vevőt átvert ugyanez az eladó, valószínűleg ugyanezzel a könnyűszerkezetes házzal.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!