Eladták az érdi luxusingatlanukat, aztán nem akartak kiköltözni, és még az új tulaj által megbízott biztonsági őröket is megtámadták

2024. február 16. – 07:45

Másolás

Vágólapra másolva

Szerda este erőszakba torkollott az érdi luxusingatlan körül kialakult vita az eladók és a vevő között – írja a Blikk. Ahogy arról korábban a Telexen is beszámoltunk, Szabó Károly vállalkozó hiába vásárolta meg tavaly tavasszal 180 millió forintért az érdi ingatlant a berendezésekkel együtt, azóta sem tud beköltözni, mivel az előző tulaj nem hajlandó elhagyni a házat.

Szerda este a még mindig az ingatlanban lakó eladók megtámadták a jogos tulajdonos által szabályos szerződés alapján megbízott biztonsági őröket, akik arra vigyáztak, hogy a teljes berendezéssel együtt megvett, előre kifizetett házból semmit se vihessenek ki.

A házat eladó pár és 17 éves fiuk összetörte a biztonsági cég járműveit, bántalmazták az őröket, majd bezárkóztak az ingatlanba.

Balogh László, a figyelést végző biztonsági cég ügyvezető igazgatója a szerdai incidens után a Blikknek azt mondta, a bentlakók „az autójukkal nekimentek az alkalmazottam kocsijának, összetörték azt, nem engedték kiszállni, elmenekülni, bántalmazták. Pont az esti váltás idején történt a támadás, az akkor érkező másik őrnek is nekimentek, majd bemenekültek a házukba.”

A biztonsági őrök rendőrt hívtak, feljelentést tettek, a rendőrség elfogatóparancsot adott ki a bántalmazók ellen.

Szabó Károly vállalkozó közel egy éve, miután kifizette az ingatlan vételárát, megengedte az előző tulajnak, hogy pár hónapig még ott maradhassanak, amíg nem találnak maguknak új házat. Telt-múlt az idő, a család azonban nem volt hajlandó kiköltözni, miközben Szabó további 30 milliót költött a házra. Időközben az is kiderült, hogy az ingatlannak használatbavételi és fennmaradási engedélye sem volt, sőt, az eredeti tulajok még az áramot is lopták. „A jó szívem miatt kerültem bajba, mert ezek az emberek csalók, elvették, majd luxusautókra elköltötték a pénzemet, s most nem akarnak kiköltözni” – mondta Szabó a Blikknek, aki csalás miatt feljelentést is tett. Elmondása szerint mindennaposak a fenyegetések az eladók részéről, legutóbb a felesége apjának üzentek, baja lesz a lányának, ha nem engedik el a házat.

A vállalkozó legutóbb január végén járt az ingatlannál ügyvédjével, akkor az előző tulaj és annak 17 éves fia egy baltával kergette el őket. Szabó ekkor újabb feljelentést tett.

A rendőrség tájékoztatása szerint az ügyben jelenleg több eljárás is folyik az Érdi Rendőrkapitányságon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!