180 millió forintot fizetett ki egy érdi ingatlanért, de az előző tulajok nem hajlandóak kiköltözni

2024. február 5. – 07:09

Másolás

Vágólapra másolva

Szabó Károly vállalkozó tavaly tavasszal 180 millió forintért vásárolt meg egy érdi ingatlant a berendezésekkel együtt. Azonban hiába szerepel a tulajdoni lapon egyedüli tulajdonosként, nem tud beköltözni, mivel az előző tulaj nem hajlandó elhagyni a házat, írja a Blikk.hu.

A dolgok akkor kezdtek gyanússá válni, mikor az eladás után az előző tulaj és felesége megkérte a vállalkozót, hogy hadd maradhassanak egy pár hónapot, mivel nincs hova menniük. Az idő egyre csak telt, Szabó Károly pedig további 30 milliót költött a házra, amiről kiderült, hogy használatbavételi és fennmaradási engedélye sem volt. Sőt, az eredeti tulajok még az áramot is lopták.

A vállalkozó legutóbb január végén járt az ingatlannál ügyvédjével. Ám az előző tulaj és annak 17 éves fia egy baltával kergette el Szabó Károlyt, aki a történtek után újabb feljelentést tett. A Blikk úgy tudja, az Érdi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja az ingatlannal kapcsolatos jogsértéseket.

A vállalkozó mindeközben elindította a jogi procedúrát, hogy a törvény segítségével tehessék ki az előző tulajt az ingatlanból. Az ügyvédje, dr. Geönczeöl Csaba szerint azonban ezek az eljárások akár évekig is elhúzódhatnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!