A kormánypártok kitartanak amellett, hogy tiltsák be az energiaitalokat a 18 év alattiaknak

2024. március 12. – 09:44

Másolás

Vágólapra másolva

A fideszes Hollik István és a KDNP-s Nacsa Lőrinc nem tett le arról, hogy betiltsa az energiaitalok vásárlását és fogyasztását a 18 éven alattiaknak, a 24.hu-nak azt mondták, az elmúlt öt hónapban kormányzati, orvosszakmai és családvédelmi civil szervezetekkel egyeztettek róla. Arra nem válaszoltak a lapnak, hogy mikor viszik a javaslatot a parlament elé. Hollik István és Nacsa Lőrinc októberben egy videóban jelentette be, hogy nem engednék, hogy 18 év alattiak energiaitalt vegyenek és igyanak.

A Fiatal Családosok Klubja lapnak megerősítette, hogy január elején hívták őket egyeztetésre a képviselők, a találkozón rajtuk kívül több szervezet is ott volt, azt tudták meg kicsit bővebben, ami a videóban is elhangzik, a Ficsak egyébként támogatja a javaslatot. Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom elnöke a 24.hu-nak azt mondta, Hollik és Nacsa vele is egyeztetett, őt nem kell győzködni, mert ő sem ad a gyerekének energiaitalt.

A lap szerint felmerülhet opcióként, hogy dohányboltokba terelik az energiaitalokat, ahova egyébként sem mehetnek be 18 éven aluliak.

Januárban átfogó összefoglaló jelent meg az energiaitalok fiatalokra gyakorolt hatásairól, ebből az derült ki, hogy többek között rosszabb alvást, romló iskolai teljesítményt okoznak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!