Balog Zoltán lemondását követelik egy belvárosi önkormányzathoz köthető kuratórium éléről

2024. március 12. – 09:33

Másolás

Vágólapra másolva

A kegyelmi ügy nyomán a zsinati elnöki tisztségéről végül lemondott Balog Zoltán püspök, vannak még vezető pozíciók, amelyeket jelenleg is ő tölt be – továbbra is püspökként vezeti a Dunamelléki Református Egyházkerületet, és kuratóriumi elnöke az V. kerületi önkormányzat által létrehozott Belváros-Lipótváros Egyházi Épületekért Közalapítványnak.

A Tiéd a Belváros ellenzéki frakció most már közel egy hónapja követeli Balog lemondását a kuratóriumi vezetői posztról a kegyelmi ügy miatt. Kovács Alex Gábor, a frakció vezetője a Népszavának azt mondta, a történtek után semmi keresnivalója Balognak Belváros-Lipótváros közéletében. „Követeltük a lemondását a Belváros-Lipótváros Egyházi Épületekért Közalapítvány kuratóriumának elnöki tisztségéről, a polgármesterhez is levélben fordultunk az ügyben, de tudomásunk szerint még mindig ő a kuratórium elnöke, ami felháborító. A képviselő-testület elé terjesztjük a visszahívásáról szóló javaslatunkat, delegáltunk, Bródy Gábor pedig a méltatlan helyzet fennállásáig nem vesz részt a kuratórium munkájában” – mondta a lapnak.

Kovács szerint a javaslatukat a következő testületi ülésen kell napirendre vennie a polgármesternek. A kerület fideszes vezetése a lapnak azt írta, hogy a kuratórium tagjai külön díjazás nélkül végzik a tevékenységüket, és azt is írták, hogy a kuratórium elnökének lemondását a soron következő testületi ülés hivatott tárgyalni. Kerestük az önkormányzatot, hogy Balog lemondott-e már a posztjáról időközben, ha válaszolnak, cikkünket frissítjük.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!