Rendőri védelmet kér a bicskei gyerekotthon áldozatának a Momentum, Ungár Péter feljelentést tesz

2024. március 10. – 20:19

Másolás

Vágólapra másolva

Rendőri védelmet kér a bicskei gyerekotthon szexuálisan bántalmazott volt lakójának a Momentum, miután vasárnap kora este az RTL Házon kívül című műsora rejtett kamerás felvételt közölt arról, hogy K. Endre, a volt igazgatóhelyettes próbál rá nyomást gyakorolni.

„K. Endrét nem szabadott volna szabadon engedni, ez jól tudjuk. K. Endre kegyelmének körülményeit ki kellene vizsgálni, ez lenne a minimum. De az, hogy az áldozatokat továbbra is így nyomaszthatja, túlmegy minden határon. Rendőri védelmet kérünk az áldozatnak” – írta a Facebookon Donáth.

Az adásra reagálva Ungár Péter arról írt Facebookon, hogy feljelentést tesz az ügyben:

„Mivel a részben letöltött büntetés jól láthatóan semmilyen bűnbánattal nem járt, ezért elég egyértelmű, hogy a társadalom és főleg az áldozatok szempontjából súlyos probléma, ha K. Endre szabadlábon van. És kegyelem ide vagy oda, folyamatban lévő ügyekben nem zsarolunk tanukat. Ezért én feljelentést teszek az ügyben, és remélem az igazságszolgáltatás végül újra megkapja a lehetőséget, hogy a köztársasági elnök bűne után valóban igazságot tudjon szolgáltatni.”

A kegyelmi ügy egyik főszereplője, K. Endre, a bicskei gyerekotthon volt igazgatóhelyettese, akit Novák Katalin tavaly a pápalátogatás alkalmából elnöki kegyelemben részesített, az elmúlt két hétben kétszer is Budapesten járt, és találkozott az otthon egyik volt lakójával, a pedofil exigazgató egyik áldozatával, és arra próbálta rávenni, változtassa meg a rá vonatkozó vallomását – hangzott el az RTL Házon kívül című műsorában.

A rejtett kamerás felvételen többek között az is elhangzik, hogy a bicskei gyerekotthon volt igazgatóhelyettese azt kérte a fiútól, hogy mondja videóra, „Endre bácsi ártatlan”. A videón látszik, hogy a volt igazgatóhelyettes egy padon ül a most 21 éves, molesztált fiú mellett. K. Endre többször próbálta rávenni a fiút arra, tegyen újra vallomást, de a fiú ez ellen tiltakozott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!