Három városban kezdeményez előválasztást a DK

2024. március 9. – 13:33

Másolás

Vágólapra másolva

“Van három olyan város is az országban, ahol nem sikerült megegyezni a közös jelölt személyéről, a Momentum pedig az előválasztástól is elzárkózik. Ez a három város Győr, Szigetszentmiklós és Dunakeszi” – írja Varju László által jegyzett közleményében a DK. A párt bejelentette, hogy ezeken a településeken előválasztást szeretnének.

A DK azt írta, hogy a “Fidesz választási törvényének egyik jellemzője, hogy “ha az ellenzék nem egy közös jelöltet, hanem több külön jelöltet indít bárhol az önkormányzati választáson, akkor vereségre van ítélve, mert nem a többség győz, hanem a legtöbb szavazatot kapó jelölt”. Indoklásuk szerint ezért támogatják, hogy a három városban előválasztást tartsanak.

A párt azzal vádolta meg a Momentumot, hogy veszélyeztetik az ellenzéki győzelmét. “Arra kérjük a Momentumot, ne csak szavakban támogassák az előválasztást, hanem a gyakorlatban is!”. Hozzátették:

“ne féljenek a választók akaratától, adják az emberek kezébe a döntést, és legyen előválasztás".

Felidézte, hogy ők már több párttal is átfogó megállapodást kötöttek az utóbbi időben, több helyen be is jelentették jelöltjeiket. Az MSZP és a Párbeszéd mellett van több olyan település és fővárosi kerület, ahol a Momentummal is sikerült már megállapodni – ezt a megegyezést előző héten jelentették be. Egy biztos kivétel van: Budafok-Budatétény, itt eldőlt, hogy előválasztás lesz.

A DK és a Momentum között az utóbbi időben folyamatossá vált az oda-vissza üzengetés: legutóbb Donáth Anna, a Momentum elnöke a DK pedofilozós plakátjaiba szállt bele: „Hányingerem van” – írta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!