Túl profin vezetett a forgalmi vizsgán, lebukott, hogy az ismerőse helyett vizsgázik

2024. március 9. – 21:46

Másolás

Vágólapra másolva

Rendőrségi ügy lett egy veszprémi forgalmi vizsgából, miután kiderült, hogy a tanulóvezető helyett egy rutinos ismerőse vezette a kocsit – számolt be az esetről az RTL Híradója.

Március 7-én, csütörtökön egy 41 éves férfi a 15 évvel fiatalabb ismerőse nevében jelentkezett forgalmi vizsgára Veszprémben. Betegségre hivatkozva maszkkal takarta el az arcát, és így indultak el a vezetésre az oktatóval és a vizsgabiztossal. A vizsgabiztosnak menet közben gyanús lett, hogy a „tanulóvezető” túl profin vezet, ezért megkérte, hogy egy pillanatra vegye le a maszkját. Ekkor szembesült vele, hogy nem az ül a volánnál, akinek a személyigazolványát nézi.

A vizsgabiztos ekkor rendőrt hívott. A sofőr még ezután is próbálta magát másnak kiadni, de végül beismerte, hogy egy ismerőse helyett ugrott be vizsgázni. Mivel felmerült a gyanú, hogy a bűncselekményt az oktatóval közösen követte el, ezért mindkettejüket előállították a rendőrök. Közokirat hamisítással gyanúsítják őket.

Az egyik helyi autós iskola vezetője, Gulyás Péter azt mondta, megdöbbent az eseten. Elmondása szerint a 40 éves pályafutása alatt még nem találkozott ilyen csalással. „Ez egy borzalmasan mélyen elítélendő cselekmény, ami aláássa a különben is nehéz helyzetben lévő szakmai megítélésüket” – mondta. Szerinte a csaló oktató akár végleges eltiltást is kaphat, és az sem kizárt, hogy az a személy, aki helyett más vizsgázott, soha nem szerezhet jogosítványt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!