Tűzoltók jártak a gödi Samsung-gyárnál, ahol kitereltek dolgozókat egy épületből

2024. március 7. – 21:33

Másolás

Vágólapra másolva

Valami történt a Samsung SDI gödi gyáránál, ennyit tudunk biztosan, és azt, hogy tűzoltók voltak a gyárudvaron csütörtök délután, a dolgozók egy részét pedig kiterelték az egyik épületből az udvarra, aztán be egy másikba. Mindezt az LMP videóiból tudjuk, a párt országos elnökségi tagja, Kreitler-Sas Máté ugyanis éppen a gödi üzemnél forgatott arról, hogy a Samsung a koreai sajtó szerint egy harmadik akkugyár építését tervezi, amikor stábjával valami „haváriára” lettek figyelmesek.

Az LMP videóján is látszanak a tűzoltók és a munkások az udvaron, Kreitler-Sas szerint pedig „akkumulátorhulladékos dobozok körül voltak poroltók lerakva”. Amikor a gyár egy biztonsági őre észrevette, hogy a kerítésen kívülről felvételeket készítenek a helyzetről, először beszélt a stábbal, mondván, hogy nem videózhatnak, még közterületről sem, majd a gyárudvaron egy buszt parkoltak úgy, hogy ne lehessen látni, mi történik.

Hogy pontosan miért volt szükség a tűzoltókra, azt nem tudni. Kérdeztük a Pest megyek katasztrófavédelmet, de azt a választ kaptuk, hogy hozzájuk beavatkozást igénylő eseményről bejelentés nem érkezett, a gyár területén nem voltak jelen az igazgatóság hivatásos állományába tartozó tűzoltóegységek. Kérdeztük a gyárat, hogy miért volt szükség tűzoltókra, amint választ kapunk, megírjuk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!