Az ügyészség kihallgatná Magyar Pétert, de nem volt könnyű elérni

2024. március 7. – 13:46

Másolás

Vágólapra másolva

Az ügyészség a büntetőeljárási törvény szabályainak megfelelően intézkedett Magyar Péter tanúkénti meghallgatásáról – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-vel. Magyar Péter – Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje – korábban a médiában jelezte, hogy „hivatali vesztegetésről és annak feljelentése elmulasztásáról van tudomása”.

A hatóság közleménye szerint Magyar Péter nyilatkozata miatt több magánszemély tett feljelentést, amelynek nyomán a Fővárosi Nyomozó Ügyészség nyomozást rendelt el, és az eljárás keretében az ügyészség meg kívánta hallgatni tanúként Magyar Pétert. Megjegyezték: Magyar Péter a sajtóban korábban jelezte, hogy az általa tudottakat a nyomozó ügyészséggel kívánja megosztani.

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint a Fővárosi Nyomozó Ügyészség Magyar Pétert először írásban idézte, az idézést február 27-én adta ki. A március 1-jei kézbesítés eredménytelen volt, mert a címzett nem tartózkodott otthon, ezért a kézbesítő postai értesítőt hagyott a címen. A postai nyomkövető adatai szerint a hivatalos küldeményt a címzett nem vette át.

Azt követően, hogy Magyar Péter nem fogadta az ügyészség telefonhívását, az ügyészség március 6-án – a büntetőeljárási törvény szabályai szerint – az idézést két alkalommal rövid úton személyesen is megkísérelte kézbesíteni, amely szintén nem járt eredménnyel. Ekkor a nyomozó ügyészség ügyésze sms-t küldött az érintettnek.

Magyar Péter ezután visszahívta az ügyészség képviselőjét, az eljáró ügyész pedig közölte vele, hogy tanúként kívánja kihallgatni a következő hét keddjén. Megjegyezték azt is, Magyar Péter egy programra hivatkozott, és azt ígérte, hogy jogi képviselőjével konzultálva másnap reggel ismét hívja az ügyészséget, hogy megfelel-e neki az időpont, ez azonban nem történt meg csütörtök délelőttig.

Magyar Péter a múlt héten a Telexnek is adott hosszú interjút, ezt itt tudják megnézni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!