Egy több méter magas kaszásfigura jelent meg az Operaház előtt

2024. március 6. – 18:20

Egy több méter magas kaszásfigura jelent meg az Operaház előtt
Fotó: Krász Zsombor/Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Egy több méter magas kaszásfigurát ábrázoló bábut fújtak fel a Magyar Állami Operaház előtt, ahol egy előre bejelentett demonstráció zajlik. Az eseménynek délután csak néhány résztvevője volt, főként az arra járó turisták növelték a „tömeget”, akik fotózták a hatalmas felfújt bábut.

A bábun és több molinón olyan feliratok szerepelnek, amelyek az információbiztonság és az Operaház ügye mellett elvileg Magyar Péterre utalnak. Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férje, miután szakított a NER-rel, március 15-én szeretne kilépni a politika színpadára, és épp az Operához szervezett demonstrációt. Az egyik táblán például az olvasható: Magyar Pétert a köztévé élő adásába.

Magyar Péter a Telex kérdésére azt válaszolta: „Ez egy provokáció, semmi közöm hozzájuk, az oldalamról is igyekszem tiltani őket.”

Az Opera előtti demonstráció szervezője a Telexnek azt mondta, szimpatizálnak Magyar Péterrel és azzal, hogy kiáll a korrupció ellen. A szervező arról beszélt, „a magyar Információ Biztonsági Szabályzat” 1960-as szinten van, ezért nincsenek biztonságban az emberek adatai. Beszélt a rendőrök által használt NovaChat app problémáiról, továbbá szót ejtett Gyárfás Tamásról, a balatoni kakivízbotrányról, a NATO-ról, a gyerekek szándékos „ingerküszöb-adatgyűjtéséről” és arról is, hogy szerinte a Telex irodájában a telefonok mikrofonjaiból tudják, hogy melyik billentyűket ütjük le.

A büfé bevételnövelése miatt a Carmina Buranát szünettel játszó Operaházban ma este a Don Giovanni van műsoron. A szervező a helyszínválasztásról azt mondta: szerinte a „művészet megcsúfolása az, ami itt történik.” A felfújt kaszással arra is utalnak, hogy Don Giovannit a bűneiért a végén elviszi egy rém a pokolra. A hatalmas bábut egyébként egy lombfúvóval fújták fel öt perc alatt. Tudósítónk ezenkívül kapott még egy 21 oldalas összefoglalót a demonstráció céljairól.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!