Sulyok Tamás felesége: Lassabb élettempóra készültünk, de megbirkózunk a feladattal

2024. március 4. – 08:08

Másolás

Vágólapra másolva

„Tudom, hogy a feleségek is szoktak ügyeket felkarolni, majd én is meg fogom találni azt, ami az alkatomhoz és végzettségemhez illik” – mondta a Hirado.hu-nak Nagy Zsuzsanna, Sulyok Tamás köztársasági elnök felesége, akit a férje megválasztásáról, a jövőjükről, és arról is kérdeztek, mi a titka a hosszú kapcsolatnak.

A mentálhigiénés szakemberként és családterapeutaként végzett Nagy Zsuzsanna azt mondta, eredetileg a csendes nyugdíjas éveikre készültek: gondozták volna a gyümölcsfákat, sokat úsztak volna, túráztak volna. Ennek ellenére úgy látja, megbirkóznak a feladattal.

Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex
Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex

Férjét úgy jellemezte, mint aki végtelenül közvetlen, nagyon szereti az embereket és az életet, jó a humora, jópofa, nem híve a formalitásoknak, szabad lélek. Sulyok Tamással az érettségi óta egy párt alkotnak. Szerinte a kapcsolatuk azért tud még mindig működni, mert vannak olyan személyiségjegyeik, amik ebben segítik őket, szerencsések, és fentről is támogatják őket.

„A tudatipar hatására a kapcsolatok terén is terjed a hűség helyett a van másik típusú tendencia. Mit tanácsolna a fiataloknak, hogy kell kitartani egymás mellett jóban, rosszban?” – kérdezte a riport.

Nagy Zsuzsanna szerint toleránsnak kell lenni, kitartónak, nem szabad akarni megváltoztatni a másikat, hanem mindenkinek magán kell kezdeni a változást. Szerinte a nők jelenléte a közéletben és a politikában nagyon fontos, de a családban való szerepük még fontosabb. Itt látja a nagy ellentétet, hiszen sok fiatal édesanyának fel kell vállalnia, hogy itt is, ott is teljesít, és ez rengeteg nehézséggel jár.

Szereti, ha fölsegítik rá a kabátot, nőként tekintenek rá, de szerinte a fiatalabb generációból ezt már nem mindenki igényli.

„Ön a magyar first lady, hogy éli ezt meg?” – kérdezte az interjú végén a riporter.

„Várakozással, bizalommal, néha kisebb-nagyobb meghökkenéssel, még nincs pontos válaszom erre, hiszen annyira nem erre készültem” – mondta Sulyok Tamás felesége.

A fideszes többségű Országgyűlés február végén választotta meg köztársasági elnöknek Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét. Sulyok Tamás államfői jelölése meglepetésként érte a nyilvánosságot. A kegyelmi botrányba belebukó Novák Katalin lemondása után többek között Kövér László, Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Trócsányi László és Stumpf István neve is felmerült lehetséges köztársaságielnök-jelöltként a sajtóban. Hogyan lett mégis Sulyok Tamásból a Fidesz államfőjelöltje, miért pont rá esett Orbán választása egy ekkora politikai botrány után? Ebben a cikkben olvashat róla.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!