Molnár Zsolt: Koholt vádak alapján próbálnak besározni

2024. március 4. – 15:20

Másolás

Vágólapra másolva

Pár órája írtunk róla, hogy a legfőbb ügyész kezdeményezte Molnár Zsolt MSZP-s országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését befolyással üzérkedés miatt. Egy 2019-es BKV-s ügyről van szó, aminek során egy informatikai közbeszerzés leendő győztesének kellett 40 millió forintot fizetnie Molnárnak, hogy ő ne támadja meg a szerződéskötést.

Molnár korábban azt mondta, a történetből annyi igaz, hogy egyszer találkozott F. Zsolttal, akivel 20 percet beszélgettek egy parkban. Pénzt nem kapott állítása szerint, F. pedig egy számlagyáros ügyben csak a saját bőrét menti szocialista politikusok bemártásával.

Az MSZP-s képviselő „Visszautasítom a nemtelen támadásokat, állok a vizsgálat elébe!” címmel közleményt is kiadott hétfőn. Valószínűleg a kegyelmi botránnyal indít Molnár közleménye, ugyan nem mondja ki, de a „rendszerváltás óta eltelt idő legnagyobb közéleti botránya”, valamint a több kormányhoz hű ember kezének elengedése erre utal. Hogy ez miért fontos?

„A Fidesz ezért követ el most mindent, hogy ellehetetlenítse az ellenzéki pártokat és a vezető politikusokat. Most épp én kerültem sorra.”

Arról ír Molnár Zsolt, hogy már 2022-ben kezdeményezte mentelmi joga felfüggesztését az ügyben, sőt magánvádas büntetőeljárást indított a nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazásért. Megerősíti, hogy nem fogadott el kenőpénzt, nem tett törvénytelen dolgot, tiszta a lelkiismerete. „Koholt vádak alapján próbálnak besározni, hiszen tudjuk, hogy vádalku során nem kell igazat mondani” – írja Molnár, hozzátéve, kampány van, személyes támadások következnek majd. Közleménye így zárul:

„Az ilyen hazug vádaknak nem szabad bedőlni, nem szabad hagyni, hogy a következő időszakban politikusok essenek a Fidesz lejárató kampányának áldozatául.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!