Jámbor András beperli az őt pedofilozó Origót

2024. március 4. – 17:47

Másolás

Vágólapra másolva

„Egy éve folyik ellenem lejáratókampány, de múlt héten az Origo már odáig tolta a hazugságait, hogy beperelem őket a társaikkal együtt. Az állításaik rágalmak, amelyeket soha egyetlen hivatalos szerv sem erősített meg.”

Ezzel a felütéssel indul Jámbor András, József- és Ferencváros országgyűlési képviselőjének közleménye, amit a Facebook-oldalára is kitett. Jámbor arról ír, a kormánypárti hírportál állításával ellentétben sem ő maga, sem a Szikra Mozgalom egy tagja nem követett el soha pedofil bűncselekményt, ezért be is perli az Origót. A rendőrség se gyanúsított senkit, nem hallgatott ki senkit, még tanúvallomás szintjén sem a Szikrából. Így folytatja:

„A Fidesz irányítása alatt áll a rendőrség, a titkosszolgálatok, az igazságszolgáltatás, és mégis egy olyan embernek az ügyével próbálnak bemocskolni, akivel nem voltam egy szervezetben, akivel soha nem is találkoztam. Még ekkora gépezettel a hátuk mögött sem tudnak olyan ügyet előhúzni rólam, aminek lenne valóságalapja.”

Jámbor arról ír, hogy Orbán Viktor „saját gimnáziumi osztálytársát nevezte ki a Földalap élére, akinek aztán a számítógépén pedofil felvételeket találtak”. Nem érti, miért kellene egy olyan ember tetteiért felelnie, akit nem ismer. Fel is teszi a kérdést: akkor a kormányfőnek kéne felelnie érte, hisz ő helyezte pozícióba? Állítja, e logika szerint ha neki le kell mondania, akkor Orbánnak is.

A Fidesz jó ideje támadja a baloldali Szikra Mozgalmat és Jámbort azzal, hogy a Szikra egyik aktivistája volt az, akinek számítógépén a felvételeket találták. Ennek természetesen a kormánysajtó is hitelt és teret ad, dacára annak, hogy a Szikra szerint semmi közük az ügyhöz. Adalék az ügyhöz, hogy egy alkalommal, amikor Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető elsétált Jámbor mellett a parlamentben, odasúgta Jámbornak, hogy „pedofil”.

Az ügy háttere, hogy az antifás-kitöréstúrás-bántalmazós ügyben (ok nélkül) őrizetbe vett D. Krisztina élettársa lakásán egy olyan laptopon, amely nem hozzá tartozott, pedofil képeket találtak. Az ügyben valakit (akinek nincs köze a Szikra Mozgalomhoz) beidézett a rendőrség, ő azonban a kihallgatás előtt öngyilkos lett. A propagandamédia azóta attól hangos, hogy a Szikra Mozgalom és Jámbor András személyesen is pedofil.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!