Jámbor András: Kocsis Máté egy vesztes, és ezért személyesen akar bosszút állni

2023. július 19. – 08:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Nehéz nem személyes indíttatást látni” amögött, hogy Kocsis Máté olyan hangos a Szikra Mozgalom elleni lejárató kampányban – mondta Jámbor András, a szervezet parlamenti képviselője a 444-nek adott hosszú interjújában. Szerinte régi ellenfele Kocsis, egy vesztes, akivel soha nem beszéltek, és legutóbb a parlamentben is csak annyit mondott neki, hogy „pedofil”.

Jámbor Andrást néhány hete halálosan megfenyegették, erről azt mondta, hogy: „Fenyegető kommentek mindig jönnek, hasonlóan súlyosak is, de hogy valaki veszi a fáradságot, leírja sorról sorra saját kezével, hogyan végzem, és föld alá kerülök, majd keres egy postaládát, feladja a levelet, az mégis valamifajta elszántságról tanúskodik.” A képviselő feljelentést tett az ügyben.

Az interjú nagy részében a Szikra elleni, a Fidesz mércéjével mérten is durva lejáratókampányról van szó. Idén februárban külföldi antifák Budapesten többeket megtámadtak, volt, akit viperával vertek. A rendőrség az ügyben őrizetbe vette a Szikra Mozgalom egyik aktivistáját, D. Krisztinát, akiről később kiderült, hogy semmi köze nem volt a támadásokhoz. A Fidesz-média azóta azt sulykolja, hogy a szikrások hozták Magyarországra az utcai erőszakot.

Jámbor az utcai támadásról most azt mondta, hogy nemcsak az azt szervező német Hammerbande nevű csoporttal nem működnek együtt, de „még olyan szervezettel sem állunk kapcsolatban, akikkel ők kapcsolatban állnak.” A nyomozás során pedig tőlük senkit nem hallgattak ki, „ellenben a jobboldali és szélsőjobboldali média névvel, képpel, sőt munkahellyel kezdett el kiposztolni baloldali embereket, és összekötni őket az üggyel”.

Később a lejáratókampány új szintre lépett. Az antifaügyben (ok nélkül) őrizetbe vett D. Krisztina élettársa lakásán egy olyan laptopon, amely nem hozzá tartozott, pedofil képeket találtak. Az ügyben valakit (akinek nincs köze a Szikra Mozgalomhoz) beidézett a rendőrség, ő azonban a kihallgatás előtt öngyilkos lett.

A propagandamédia azóta attól hangos, hogy a Szikra Mozgalom és Jámbor András személyesen is pedofil. Erről most azt mondja: „Szijjártót is lehetne mutogatni a Kaleta-ügyben, vagy Orbánt a VII. kerületi fideszes képviselő miatt, aki a gyanú szerint tanár létére egy 13 éves lánnyal folytatott viszonyt. Esetleg Kocsis Mátéékat, amikor ezt a férfit kitüntették. Ehhez képest engem azért állítanak be bűnösnek, amit egy ismerősöm ismerősének a gépén találtak, akivel soha nem találkoztam.”

A teljes interjú itt olvasható el.

Frissítés 15:19: Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője szerda délután egy Facebook-posztban reagált Jámbor interjújára. Ebben azt írta: „Jámbor András csúsztat, hazudozik, és fideszes lejáratókampányként próbálja meg eladni a sajtóban azt, ami nem más, mint egy súlyos bűncselekményhez kapcsolódó nyomozás.”

Kocsis azt állítja, az egész Szikra Mozgalomról kiderült, hogy „ők azok, akik pedofil bűncselekményt követnek el, ők azok, akik fedezik ezeket a bűnözőket. (…) Teljesen egyértelmű, hogy Jámbor András bűnrészes ebben a pedofil bűncselekményben” – írta.

Kocsis Máté szerint tény, hogy Jámbor András egyik közvetlen munkatársának a lakásán 70 ezer pedofil képet és videót találtak, és az is tény, hogy a Szikra Mozgalom tagjai egy radikális német antifa csoporthoz kötődnek. Jámbor a 444-nek adott interjújában azt mondta, hogy ezek az állítások nem igazak, szerinte a mozgalmának nincs köze ehhez a rendőrségi ügyhöz. Kocsis a bejegyzésben nem reagált arra és nem is cáfolta, hogy a parlamentert folyosóján pedofilnak nevezte Jámbort.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!