2000-szer zaklatott egy ügyvédet egy nő, az ügyvéd végül feljelentette

2024. március 4. – 08:54

Másolás

Vágólapra másolva

Egy éven keresztül közel 2000 alkalommal zaklatott telefonon egy ügyvédet egy 44 éves tiszakürti nő.

Csalás miatt folyt eljárás a Kecskeméti Rendőrkapitányságon egy férfival szemben még tavaly – írja a Police.hu. Miután a gyanúsítottat letartóztatták, védőügyvédje híváslistája megszaporodott; a sértett és annak lánya ugyanis megszerezte a számát, és rajta keresztül próbáltak kapcsolatba lépni az elkövetővel.

Az ügyvéd ugyan többször elmondta nekik, hogy nem tud segíteni, de nem szűnt meg a zaklatás.

Ahogy telt az idő, a férfinak lett elég pénze, hogy megtérítse a bűncselekménnyel okozott több mint félmilliós kárt. Az összeg átadásával ügyvédjét bízta meg, aki eleget is tett kérésének. A sértett egészségügyi problémái miatt a lánya vette át a pénzt, akit a jogász arra kért a személyes találkozón, hogy ne keresse többet. Ám ennek ellenére a zaklatás nemhogy megszűnt volna, felerősödött – írja a rendőrség –, hívás- és SMS-cunami érkezett a nőtől, aki zsarolással még több pénzhez szeretett volna hozzájutni.

Az ügyvéd egy év alatt 2000 hívást és SMS-t kapott, naponta több tucatszor kereste a nő. Az ügyvéd 2022. december 31-én megelégelte ezt, és feljelentette az asszonyt, akit gyanúsítottként hallgattak ki zaklatás miatt.

A rendőrök a vizsgálatot befejezték, és megküldték az iratokat az ügyészségnek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!