Meghiúsultak Dzsudzsák léghajós álmai

2024. március 2. – 09:04

Másolás

Vágólapra másolva

Az eredeti formában aligha valósul meg Dzsudzsák Balázs futballista, a DVSC jelenlegi csapatkapitányának terve, mert nem kezdődik el a termelés az Első Magyar Léghajógyár Kft.-nél. A céggel szemben egy február eleji bírósági végzés alapján kényszertörlési eljárás zajlott, amelyet be is jegyeztek a vállalkozás cégkivonatába, tudta meg a 444.

Az ügy előzménye, hogy Dzsudzsák léghajós vállalkozásának korábbi ügyvezetője meghalt, a tulajdonosok pedig nem jelöltek ki új vezető tisztségviselőt a helyére, és nem nyújtották be a 2022-re vonatkozó pénzügyi beszámolót sem. Majd miután tavaly októberben végrehajtási eljárást indított a a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Adó- és Vámigazgatásának Követeléskezelési Osztálya, novemberben törölték a cég adószámát.

Bár az Első Magyar Léghajógyár tulajdonosai, a jogszabályok szerint kérelmezhették volna a kényszertörlés megszüntetését, ehhez adószámra volna szükség, amelyet korábban elvesztett a cég.

Dzsudzsák léghajós elképzelései ígéretesen indultak. Kezdetben bevonta az izraeli Atlas LTA Advanced Technology nevű iparági szereplőt is, a tervek közt pedig egy olyan 72 méter hosszú és 21 méter magas léghajótípus gyártása szerepelt, amely egyszerre 17 emberrel tudott volna 300-1500 méter magasba emelkedni, és 60-90 km/óra sebességgel közlekedett volna hangtalanul.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!