Új-Zélandról szervez ingyen nyaralásokat krónikus betegeknek Tamás, a magyar informatikus

2024. március 2. – 09:55

Másolás

Vágólapra másolva

„Én nagyon jó kezdeményezésnek gondolom, fel kell töltődni. Ha nem is olyan messzire megyünk, de már egy faluval tovább mentünk, mint ahol élünk, új dolgokat látunk, és ebből mi is erőt merítünk” – mondja Marika néni, aki Miskolcról a Tisza-tó mellé utazott el nemrég egy hétvégére. Marika néniről azt kell tudni, hogy daganatos beteg, a kiruccanásról pedig azt, hogy nem került neki egy forintjába sem, azt ugyanis egy magyar informatikus szervezte meg a világ másik felérő, Új-Zélandról.

Az asszonyt a családja mellett a Deutsche Welle is elkísérte az üdülésre, és nemcsak az derült ki, hogy ő mit gondol a kezdeményezésről, hanem az is, hogy a lánya az interneten talált rá az üdülést megszervező, krónikus betegeknek ingyenes és kedvezményes szállásokat szervező, Időház nevű magyar szervezetre. Mivel a kezelések jócskán megterhelték a családi kasszát, egyből írt nekik, hogy ő is elvihetné-e édesanyját egy családi üdülésre, ami végül össze is jött.

Mindezt Új-Zélandról tette lehetővé egy magyar férfi, Drávai Tamás, az Időház alapítója, aki webdesignerként egy olyan oldalt hozott létre, ahol a betegek és a jótékonyságban résztvevő szállásadók egymásra találhatnak. Drávai a Deutsche Wellének elmondta, hogy már korábban megfogalmazódott benne az Időház ötlete, de végül azután valósította meg a dolgot, hogy elvesztette az apját egy krónikus betegségben. Az Időház lényegében nem más, mint egy közvetítő felület a betegek és a résztvevő szállásadók között, akik vállalják, hogy ingyen rendelkezésre bocsátják a szállásukat.

A videóban szereplő Pöttyös Otthon tulajdonosa elmondta, hogy más karitatív kezdeményezésekben is részt vesznek, így magától értetődő volt, hogy ebbe is beszállnak, és hozzátette, szerinte évente egy-két alkalommal ennek minden vendégháznál bele kéne férnie. Az érdeklődők egyébként egyre többen is vannak, manapság már jelentkezni is szoktak az Időház oldalán, és összesen nagyjából hetvenen jelentkeztek már. Drávai pedig vendégéjszakából eddig nagyjából százhetvenet szervezett meg eddig.

A videó a Deutsche Welle és a Telex együttműködésének keretében jelent meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!