Megtalálták a januárban eltűnt korcsolyázó holttestét a Fertő tóban

2024. február 29. – 09:57

Nagy Márta
Nagy Márta
Soproni tudósító

Másolás

Vágólapra másolva

Heteken át nagy erőkkel keresték az osztrák hatóságok azt az ötvenöt éves férfit, aki még január 15-én tűnt el Rusztnál. Korcsolyázni indult a Fertőn, most találták meg a holttestét.

Drónokat is bevetett a tűzoltóság a kutatásba, kutyákkal is keresték, és szonárokkal felszerelt hajók pásztázták heteken át a Fertő vizét, miután január közepén eltűnt egy korcsolyázó férfi. A tó jege már rég felolvadt, de eddig csak a Baden környéki férfi hátizsákja került elő Okánál (Oggau).

A férfi holttestét végül egy halász találta meg a Pátfalu (Podersdorf) és Illmic (Illmitz) közötti nádas szélén szerdán. A holttesten korcsolya volt. Nem volt nehéz összerakni a mozaikot, amit csütörtökön az osztrák rendőrség meg is erősített az ORF Burgenlandnak.

Az osztrák rendőrség szerint a férfi alatt valószínűleg beszakadt a jég, és megfulladt.

A Telex fontosnak tartja, hogy az egész ország területéről szállíthasson az olvasóinak sztorikat, ezért közlünk gyakran vidéki riportokat. Mivel minden térséget nem tudunk lefedni budapesti szerkesztőségünkkel, keressük az együttműködést vidéki újságírókkal, és fokozatosan országos tudósítói hálózatot szeretnénk kiépíteni. Ez a cikk is egy ilyen együttműködés keretein belül készült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!