Négy hete elment korcsolyázni a Fertő tóra, azóta is nagy erőkkel keresik

2024. február 13. – 11:35

Négy hete elment korcsolyázni a Fertő tóra, azóta is nagy erőkkel keresik
A Fertő az ausztriai Ilmicnél 2024. január 11-én – Fotó: Robert Jaeger / APA / AFP
Nagy Márta
Nagy Márta
Soproni tudósító

Másolás

Vágólapra másolva

Rusztnál (Rust) korcsolyázott az a férfi, akit szonárral felszerelt tűzoltóhajókkal és drónokkal is keresnek január 15-i eltűnése óta. A tó felszínét borító jég azóta elolvadt, ám a kutatók eddig csak a Baden környéki férfi hátizsákját találták meg Okánál (Oggau).

Helmut Marban rendőrségi szóvivő az ORF Burgenlandnak nyilatkozva azt mondta, nem adják fel a keresést, de a nagy szél miatt napokig nagyon nehéz volt a
dolguk. A tavat szektorokra osztva kutatják át, a szonárokkal felszerelt hajók rendkívül lassan, 1-2 kilométer/órás sebességgel haladva pásztázzák át a vizet.

Drónokat is bevetettek a kutatásba és azt tervezik, hogy kutyákkal is keresni fogják a férfit, illetve az eltűnésére magyarázatokat adó nyomokat. Még a rendőrhajókat is vízre tették és azok személyzete is az 55 éves korcsolyázó után kutat.

A Telex fontosnak tartja, hogy az egész ország területéről szállíthasson az olvasóinak sztorikat, ezért közlünk gyakran vidéki riportokat. Mivel minden térséget nem tudunk lefedni budapesti szerkesztőségünkkel, keressük az együttműködést vidéki újságírókkal, és fokozatosan országos tudósítói hálózatot szeretnénk kiépíteni. Ez a cikk is egy ilyen együttműködés keretein belül készült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!