Reagált a kormány a Direkt36 cikkére: azért hirdetnek külföldön, mert terroristák ostromolják a határt

2024. február 29. – 14:09

Másolás

Vágólapra másolva

A kormány azért árasztotta el Közép-Európát online hirdetések millióival, mert szerintük a határokat „ostromló migránsok nem szerencsétlen sorsú emberek, hanem terroristák” – derült ki a Kormányzati Tájékoztató Központ MTI-hez eljuttatott közleményéből.

Bár konkrétan nem írják, hogy ezzel mire reagálnak, nemrég jelent meg a Telexen a Direkt36 cikke arról, hogy a 2023-as őszi választási szezonban a kormány hirdetései 8,35-9,7 millió alkalommal jelentek meg hét európai uniós ország felhasználói előtt a YouTube-on.

A kormány szerint a migránsok veszélyesek, és azért hirdettek ennyit, mert „ezt Európában mindenkinek tudnia kell”.

Csak tavaly 173 ezer bevándorló próbált bejutni Magyarországra. A közleményben azt írják, hogy a migránsok egyre több alkalommal rendelkeznek fegyverrel, és egyre több alkalommal támadnak a határt védő rendőrökre. Az említett videók erről szóló felvételeket is bemutatnak.

Nehezményezik, hogy nem nagyon kaptak pénzügyi segítséget az EU-tól határvédelemre, és úgy látják, hogy a véglegesítés alatt lévő uniós migrációs csomag csak súlyosbítja a helyzetet.

„A kormány ezután is minden eszközzel fel fogja hívni a figyelmet arra, hogy mielőbbi változásra van szükség az uniós migrációs politikában” – írják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!