Meghalt egy egyéves kisfiú Porcsalmán, a rendőrség vizsgálja, mi történt

2024. február 28. – 13:36

Másolás

Vágólapra másolva

Hasmenés és hányás miatt vitte el az ügyeletes, mátészalkai orvoshoz egyéves kisfiát egy porcsalmai házaspár a hétvégén, ahonnan beszámolójuk szerint rövid vizsgálat után egy hányás elleni kúppal küldték haza őket. A kisfiúval hazamentek, ám másnapra a gyerek állapota tovább romlott. Ekkor a porcsalmai háziorvoshoz mentek vele – írja az esetről beszámoló atv.hu.

„Még akkor is hányt. Enni evett, inni is ivott. Reggel felálltunk, bevittük vissza az orvoshoz, ott már újra kellett éleszteni, mert nem reagált semmire, annyira ki volt száradva” – mondta az ATV-nek a kisfiú édesanyja, Horváth Irén. Férje hozzátette, hogy a gyerekhez mentőhelikoptert hívtak, de már nem szállt fel vele, mert a kisfiú meghalt.

A rendőrség az Atv.hu-nak azt mondta, vizsgálják a gyerek halálának körülményeit. A család porcsalmai háziorvosa mindössze annyit mondott nekik: a boncolás eredményéig nem tud mit mondani. Kerestük az Országos Mentőszolgálatot és a rendőrséget is, amint választ kapunk, frissítjük cikkünket.

Február elején egy 13 éves nagyecsedi lány halt meg – őt rövid idő leforgása alatt a háziorvosától és az orvosi ügyeletről is hazaküldték, két órával később viszont már a gyereksürgősségire kellett vinniük a szüleinek, innen pedig hiába szállították mentővel a nyíregyházi kórházba, a másnap reggelt már nem érte meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!