Még használatbavételi engedélye sincs annak a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó budavári ingatlannak, ahol Orbán tartott találkozót

2024. február 28. – 07:47

Még használatbavételi engedélye sincs annak a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó budavári ingatlannak, ahol Orbán tartott találkozót
A Fortuna utca 11. alatt található épület – Fotó: Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Még nem kapta meg a használatbavételi engedélyt az a Fortuna utcai ingatlan a budai Várban, ahol Orbán Viktor szűk körű kormányzati találkozót tartott vasárnap – írja a 24.hu.

A Karmelitától alig pár száz méterre található Fortuna utcai műemlék épületet 2019 májusában vásárolta meg 370 millió forintért a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó IBC Real Estate Kft., miután az akkor még fideszes vezetésű I. kerületi önkormányzat lemondott az elővásárlási jogáról. Az ingatlan azóta jelentős felújításon ment át, és az engedélyeztetési eljárása mindössze három nappal azelőtt indult el, hogy a kormányfő Rogán Antal, Dömötör Csaba, Panyi Miklós, Orbán Balázs és Héjj Dávid társaságában tűnt fel az épületben – derítette ki a 24.hu.

A vasárnapi találkozóval kapcsolatban a lap kereste Tiborcz Istvánt, aki annyit írt: „Bármikor szívesen látom a miniszterelnök urat és vendégeit a cégcsoporthoz tartozó különböző ingatlanokban és egységekben.”

Arra a kérdésre, hogy használatbavételi engedély (ami bizonyítja, hogy az ingatlan alkalmas a használatra, nincsenek érintésvédelmi problémái vagy bármilyen hibája, ami nem teszi lehetővé az ottlakást) híján miként tarthatott találkozót az épületben a kormányfő, Tiborcz kommunikációs munkatársa válaszolt. Ő azt írta: az ingatlan felújítási munkálatai befejeződtek, ezt a hatósági engedélyeztetési folyamat részeként az illetékes szerv felé hivatalosan is dokumentálta az építtető. Így szerinte semmilyen jogszabályt vagy előírást nem sért az épület látogatása vagy használata.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!