Reggel sűrű ködre, a folytatásban akár 20 foknál is melegebbre lehet számítani szerdán

2024. február 28. – 06:55

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdán a február végén megszokottnál sokkal enyhébb idő lesz, a hőmérséklet meghaladhatja a 20 fokot – írja a Met.hu.

Reggel a sűrű köd miatt romolhatnak a látási viszonyok a nyugati és délnyugati országrészben, az utak felülete csúszós lehet. Érdemes lesz vigyázni az utakon, vasárnap például a sűrű ködben történt halálos balesetet az M7-esen.

A köd napközben feloszlik, és általában fátyolfelhős, napos idő várható. A nyugati országrészben délután esetleg néhol előfordulhat eső, zápor. A déli, délkeleti szél csak kevés helyen élénkül meg, nagyobb eséllyel az északnyugati és a délkeleti tájakon. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul. Késő estére 7 és 12 fok közé hűl le a levegő.

A folytatásban is marad a kora tavaszias idő. Csütörtökön főként északon és néhol a Dunántúl déli részén lehet párás, ködös a reggel. Napközben több helyen megélénkülhet a keleti-délkeleti szél, változóan napos-felhős idő lesz, gyenge eső csak néhol fordulhat elő. Kora reggel 1–8, napközben 15–21 fokot mérhetünk – írja az Időkép.

Péntekre erősen megnövekszik a felhőzet, a Dunántúlon több helyen, máshol helyenként fordul elő kisebb eső, zápor. A délkeleti szél sokfelé feltámad, a középső tájakon felerősödik. Délután dél felől szakadozni kezd a felhőzet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 18 fok között alakul, hűvösebb nyugaton, melegebb délen és keleten lesz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!