A Fővárosi Közgyűlés elfogadta a családon belüli erőszak megelőzéséről szóló stratégiát

2024. február 28. – 11:34

Másolás

Vágólapra másolva

A Fővárosi Közgyűlés szerdán elfogadta a családon belüli erőszak megelőzéséről és az áldozatok védelméről szóló fővárosi stratégiát – írja az MTI.

A Bősz Anett és Kiss Ambrus főpolgármester-helyettesek által jegyzett előterjesztést egyhangúlag fogadta el a testület. A stratégia célja a családon belüli és a párkapcsolati erőszak megelőzése és visszaszorítása, az áldozatok védelme az erőszak minden formájával szemben. Továbbá az is, hogy hozzájáruljon a nők és a férfiak közötti egyenlőség elősegítéséhez.

Bősz Anett szerint egy egyedülálló kezdeményezésről van szó. A Facebook-oldalára feltöltött sajtótájékoztatón azt mondta: Az elmúlt tíz évben a bántalmazottak egyre kevésbé tudják, hogyan tudnak segítséget kérni. A főváros olyan belépőpontokat tervez létrehozni, ahol a bántalmazottak szakértőktől kaphatnak segítséget. „Jelenleg olyan országban élők, ahol minden héten megöl egy nőt a partnere vagy a volt partnere” – mondta Bősz Anett. Szerinte rendszerszinten kell fellépni a bántalmazás ellen, a pedofilbotrány csak a jéghegy csúcsa volt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!