Vizsgálatot indított az újpesti önkormányzat, mert szexuálisan félreérthető eset történt egy táborban

2024. február 27. – 19:50

Másolás

Vágólapra másolva

Nehezen értelmezhető közleményt adott ki kedden az Újpesti Önkormányzat, melyben arról írnak, hogy vizsgálatot indítottak egy, az Újpesti Kulturális Központ Nonprofit Kft. által szervezett tábor miatt, ahol két kiskorú között szexuálisan félreérthető magatartás történhetett.

Az önkormányzat honlapján közzétett írás szerint az önkormányzat azonnal elindította a vizsgálatot a tábort szervező önkormányzati cégnél, amint tudomására jutott az eset. Az nem derült ki, hogy ez az eset pontosan micsoda, a „szexuálisan félreérthető magatartás” mellett annyit írtak róla, hogy azt, hogy a két kiskorú között valójában mi történhetett, a törvényi előírásoknak megfelelően a hatósági eljárásokban kell kivizsgálni és tisztázni.

Azt is hozzátették, hogy a vizsgálat alapján az önkormányzat tudomására jutott információkat és iratanyagot a hatályos gyermekvédelmi jogszabályoknak megfelelően haladéktalanul eljuttatták az illetékes rendőrkapitányságra, valamint továbbították az Újpesti Gyermekjóléti Szolgálatnak is. Az önkormányzati cég vezetője az ismert (de nem ismertetett) körülményeket figyelembe véve, a gyermekvédelem súlyára való tekintettel, valamint cégvezetői felelősségi körét mérlegelve úgy döntött,

azonnali hatállyal lemond ügyvezetői tisztségéről.

Az MTI szerint az MSZP is megszólalt az üggyel kapcsolatban, mert mint kiderült, egy MSZP-s politikus az érintett cég ügyvezetője. A párközleményében ugyancsak konkrétumok nélkül azt írta, a cég ügyvezetője arról tájékoztatta a párt vezetését, hogy lemond az MSZP-ben betöltött tisztségéről és egyben meg is szünteti a párttagságát. Az MSZP vezetősége ezt elfogadta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!