Lemondott a tiszaföldvári borozónál balhézó alpolgármester

2024. február 27. – 16:29

Másolás

Vágólapra másolva

Kedd délután bejelentette a lemondását Tiszaföldvár fideszes alpolgármestere, Cseuz Zsolt, aki szombat este egy helyi vállalkozó, Kiss Ferenc társaságában próbált meg némi üvöltözés és kapurugdosás közepette visszajutni a Barcza Borozóba – írja a 444.

Kiss, aki alig egy hónapja, január 22-én kapta meg Tiszaföldvár Társadalmi és Gazdasági Életének Szakmai Díját a település önkormányzatától, már vasárnap bocsánatot kért a viselkedéséért, a kitüntetését pedig visszaadta. Cseuz kedden a Facebook-oldalán tette meg ugyanezt, mint írta „a hétvégén egy régóta húzódó, folyamatos provokációkkal és fenyegetésekkel teli magánügy következtében hibásan kezeltem a Barcza Borozóban történt eseményeket.

Még ha közszereplő is vagyok, de belül mégis csak egy ember, egy családfő, egy apa, aki próbálja megvédeni azt, amit az évek kemény munkájával felépített. Mélységesen megbántam ami történt, de hibáztam„. Hozzátette, hogy a videón is látszott, hallatszott, hogy verbálisan végig inzultálták, provokálták őt és Kiss Ferencet is, és hangsúlyozta, hogy ő nem rugdosta a borozó kapuját. Mint írta, ”ez nem igaz, én ilyet nem tettem, de az est egészét nézve, a folyamatos provokációnak köszönhetően rossz döntést hoztam, amiért vállalom a felelősséget, mert nincs mentség a viselkedésemre.

Szeretnék minden tiszaföldvári polgártól bocsánatot kérni, továbbá vállalom a kialakult helyzet következményeit és azonnali hatállyal lemondok alpolgármesteri tisztségemről.„

Herczeg Zsolttal, a Fidesz helyi egyéni országgyűlési képviselője a 444-nek elmondta, hogy vasárnap óta többször beszéltek Cseuzzal az ügyről, a lemondását pedig helyesnek tartja, ezért teljes mértékben támogattam a döntését. A lap szerint két fideszes önkormányzati képviselő is bejelentette, hogy függetlenként folytatja, egyikük, Burján Zoltán pedig Facebookon meg is magyarázta a döntését.

Mint írta, az elmúlt 4 és fél évben több alkalommal nem tudott azonosulni a helyi Fidesz frakció döntéseivel, és nem azért mert baloldali lenne, hanem azért mert a város ezzel hátrányt fog szenvedni. ”Egy értékközösség tagja szerettem volna lenni, de nem egy érdekcsoporté aki nem a teljes település, hanem szűkebb gazdasági kör gyarapodását segíti elő, jómagam nyugodtan alhatok tiszta lelkiismerettel, sokakkal ellentétben” – tette hozzá.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!