Egy kiló kokaint szagolt ki Chili, a kábítószerkereső kutya a rajkai határátkelőnél

2024. február 27. – 09:41

Másolás

Vágólapra másolva

A Chili nevű kábítószerkereső kutya egy kiló kokaint szagolt ki a rajkai határkelőnél egy kamionban – számolt be erről a Police.hu.

Múlt hét szerdán, február 21-én a Budapesti Rendőr-főkapitányság Kábítószer Bűnözés Elleni Osztály nyomozói és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei átvizsgáltak egy kamiont a rajkai határátkelőnél. A rakterében közel 1000 gramm nagy tisztaságú kokaint találtak, amelynek a feketepiaci értéke meghaladja a 120 millió forintot.

A gyanú szerint R. Krisztián és K. Róbert rendszeresen csempészte be a kábítószert Magyarországra. Február 21-én is külföldről akartak kábítószert becsempészni, azonban a határon a BRFK és a NAV munkatársai már várták őket, mivel azt az információt kapták, hogy a kamionban kábítószert rejtettek el. K. Róbertet a BRFK nyomozói a helyszínen elfogták, sárosdi lakásán aznap kutatást tartottak, nála csekély mennyiségben kábítószergyanús növényi törmeléket találtak. R. Krisztiánt a BRFK kábítószerellenes nyomozói a Bűnügyi Bevetési Osztály közreműködésével aznap óbudai otthonában fogták el. Az itt végzett kutatáson egy luxusautót, egymillió forintot, valamint 181,55 gramm kábítószergyanús tablettát (előzetes adatok alapján amfetamint), és annak porciózásához szükséges eszközöket foglaltak le.

A 48 éves R. Krisztiánt és a 44 éves K. Róbertet kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A nyomozók a két férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatásukat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!