Tordai Bence: Orbán a mai napig nem kért bocsánatot a bicskei gyermekotthon áldozataitól

2024. február 26. – 13:35

Másolás

Vágólapra másolva

Következnek az ellenzéki reakciók Orbán felszólalására.

„Orbán Viktort hallhattuk 13 percen keresztül magyarázkodni, terelni és időnként vaskosan hazudni” – kezdte az első hozzászólást Tordai Bence, a Párbeszéd-Zöldek frakcióvezetője.

Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex
Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex

Felszólalásában megemlékezett a hetekben elhunyt Alekszej Navalnijról, és arra kérte a képviselőket, hogy egyperces néma felállással emlékezzenek az orosz ellenzéki vezetőre. Nagyon sajnálom, hogy a szuverén Fidesz-KDNP Putyin zsoldjában nem állt fel, ez „szégyen” – mondta Tordai, miután a kormánypárti képviselők nem álltak fel.

A Párbeszéd frakcióvezetője szerint Orbán a 13 perces felszólalásában nem beszélt a pedofilügy áldozatairól sem. „A mai napig hiába várjuk, hogy valaki bocsánatot kérjen a bicskei gyermekotthon áldozataitól” – tette hozzá. Ha a kormány nem is tette ezt meg az elmúlt hetekben, az Országgyűlés nevében Tordai megkövette, és elnézést kért az áldozatoktól.

A miniszterelnök arról sem beszélt Tordai szerint, hogyan lesz az országban működőképes gyermekvédelmi rendszer. Érdemi, a gyermekvédelem, a szociális ellátórendszer helyzetét javító intézkedésekre van szükség.

„Nem látjuk a felelősségvállalást” – folytatta Tordai. Miután Novák Katalin kegyelmet adott K. Endrének, a volt igazságügyi miniszter, Varga Judit ellenjegyezte a döntést. A Párbeszéd-Zöldek képviselője szerint nehezen hihető, hogy Orbán nem tudott volna a kegyelmi döntésről, amikor még a felcsúti focicsapat kezdőcsapatáról is ő dönt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!