Simicskó István kíváncsi, hogy az ellenzéki képviselők támogatják-e majd a kormány gyermekvédelmi törvénycsomagját

2024. február 26. – 14:07

Másolás

Vágólapra másolva

A KDNP frakcióvezetője megköszönte, hogy a miniszterelnök őszintén elmondta az ország problémáit is az eredmények mellett, és egyúttal számonkérte ellenzéki képviselőtársait, akik tiszteletlenül reagáltak Orbán beszédére.

„Bedő képviselő úr például egy szál pólóban jött be az ülésterembe, és nem adja meg a tiszteletet a háznak” – mondta Simicskó István. A KDNP frakcióvezetője szerint a Momentum új frakcióvezetője önmagát minősíti azzal, hogy milyen stílust enged meg magának a parlamentben.

Simicskó István szerint eddig is sokat tett a kormány a gyermekvédelemért, de most még szigorúbb szabályokat készítenek elő. Nagyon kíváncsi, hogy az ellenzéki képviselők hogy szavaznak majd.

Arról is beszélt, hogy a KDNP frakciója támogatja Sulyok Tamás köztársasági elnöki jelölését. Simicskó egy komoly embernek tartja az Alkotmánybíróság elnökét, komoly szakmai életút áll mögötte, és feddhetetlensége miatt minden esély megvan arra szerinte, hogy megteremtse a nemzet egységét.

Azt elismerte, hogy Svédország NATO-csatlakozásáról voltak viták, mert sok alaptalan támadás érte az elmúlt években Magyarországot. A KDNP ugyanakkor üdvözölte azt a lépést, hogy a svéd miniszterelnök Törökország után eljött Magyarországra is Orbán Viktorral tárgyalni. Arról is beszélt Simicskó, hogy a kormány segíti az Ukrajnából menekült gyerekeket, de senki nem mondhatja meg a magyaroknak kívülről, hogy mit tegyünk.

Felszólalása végén pedig visszautasította a keresztény közösség képviselőjeként, hogy Gyurcsány Ferenc sértő megjegyzéseket tett a keresztény Magyarországra a szombati évértékelő beszédében.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!