Orbán Viktor: Novák lemondása helyes döntés volt

2024. február 26. – 13:18

Másolás

Vágólapra másolva

„Sűrű nap áll előttünk” – kezdte napirend előtti felszólalását Orbán Viktor, és sorolta a nap főbb feladatait.

„A távozó elnök asszony munkáját tisztelettel megköszönöm. Az elnök asszony lemondásának oka egy olyan kegyelmi döntés volt, amelyben csak egyféleképpen lehetett volna dönteni. El kellett volna utasítani. Nem ez történt, ezért a lemondás helyes volt” – mondta a miniszterelnök.

Arról beszélt Orbán, hogy Magyarországon a gyermekvédelem ügyében zéró tolerancia van, a gyerek abszolút, teljes körű védelmet élvez. „Az elkövetőt meg kell büntetni, a büntetést pedig le kell tölteni. Nincs kibúvó, nincs kedvezmény, nincs feltételes szabadság, nincs kegyelem.”

Aki nevelőként nem a gyermek pártját fogja, annak nincs mentsége és nem számíthat kegyelemre Magyarországon. Úgy tűnik azonban, az emberi ítélőképesség nem elegendő, ezért át kell tekinteni a hatályos jogszabályokat, hogy még egyszer ne fordulhasson elő ilyen még egyszer, folytatta.

Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex
Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex

Az is fontos szerinte, hogy pedofil ügyben elítélt bűnözőt ne lehessen szabadon engedni semmilyen indokkal. Arra kérte a képviselőket, hogy kezdjenek hozzá a jogszabályok áttekintéséhez. A bíróságoktól pedig azt kérte, hogy a folyamatban lévő ügyekben erre tekintettel hozzák meg a döntéseket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!