Halálos tömegbaleset a sűrű ködben az M7-esen, tűzoltódaruval szabadítottak ki egy kamion alá szorult autót

2024. február 25. – 09:36

Halálos tömegbaleset a sűrű ködben az M7-esen, tűzoltódaruval szabadítottak ki egy kamion alá szorult autót
Fotó: Olvasónk / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Több baleset is történt a sűrű ködben az M7-esen, tizenöt jármű ütközött az autópálya mindkét oldalán, írta a Police.hu. A katasztrófavédelem szerint a Balaton felé vezető oldalon, Pázmánd közelében két helyszínen futott egymásba több autó. A főváros felé vezető oldalon, Pákozd térségében pedig egy több száz méteres szakaszon történt több karambol.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője délután azt mondta, hogy a balesetben egy férfi meghalt, 4 ember, köztük egy gyerek súlyosan megsérült. 14 embert, köztük egy gyereket könnyebb sérülések miatt láttak el. A baleset helyszínére két mentőhelikopter is érkezett.

Egy autóbusz, kamionok, kisteherautók és személyautók is ütköztek a sztráda mindkét oldalán. A műszaki mentés még délelőtt is tartott, tűzoltódaru segítségével szabadítottak ki egy kamion alá szorult autót. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság videót is kiadott a mentésről:

A rendőrök a balesetek után teljes pályás útlezárást vezettek be, és mindkét irányban több kilométeres torlódás alakult ki. Dél előtt nem sokkal jelezték, hogy a Balaton felé tartó oldal újra teljesen járható, délutánra pedig a másik sávon is megszűnt a forgalomkorlátozás.

Egy olvasónk ott volt a helyszínen. Ő is azt mondta, hogy nagyjából tizenöt autó ment egymásba Velence után a Budapest felé vezető oldalon. Szerinte hirtelen szaladtak bele az autók a ködbe, a látótávolság 10 méterre csökkent.

Az Útinform arról írt, hogy a Velencei tó térségében sokfelé rosszak voltak a látási viszonyok, a belátható útszakasz hossza helyenként 100 méter alá is csökkenhetett.

Fotó: Olvasónk / Telex
Fotó: Olvasónk / Telex

Olvasónk azt mondta, hogy ő nem látott előjelzéseket a változtatható jelzésképű táblákon. Megkeresésünkre a MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. azt írta, hogy az M7-es térségében öt különböző helyen is jelezték a változtatható jelzésképű táblákon a ködöt/ködfoltot, ezek a figyelmeztetések már reggel 7 óra után pár perccel megjelentek.

Az Útinform szerint a főváros felé vezető oldalon az 50-es km-nél Pákozdnál, míg Letenye irányába a 30-as km-nél lévő martonvásári kihajtónál terelték le a forgalmat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!