Kunhalmi Ágnes: Európa ezen pontján vajon végbement a felvilágosodás?

2024. február 25. – 16:05

Másolás

Vágólapra másolva

Az MSZP társelnöke, Kunhalmi Ágnes volt a következő felszólaló, aki a felszólalását azzal kezdte: „Én nem tudok olyan jó beszédet mondani, mint a Dobrev és a Szabó Timi”. A politikus szerint a kegyelmi ügy „súlyos morális válságot mutat, amely pusztító, és amely most elpusztítja a közös nemzeti morálunk utolsó minimumát is. Ma a szégyen nemzeti alapélménnyé vált”.

Kunhalmi szerint a Fidesz az ügyet relativizálja, „ki nem kényszerített hibának” állítja be, és ilyenkor ő azon tűnődik, „Európa ezen pontján vajon végbe ment-e a felvilágosodás? A szörny a fideszes állam”.

Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex
Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex

Kunhalmi szerint a rendszer a hibás azért, hogy a bicskei gyerekotthon volt igazgatója még évekig dolgozhatott azután, hogy felreppentek az első hírek róla. Így „tudott ez az ember még öt évig belenyúlni pici gyerekek bugyijába”.

Orbán Viktor az évértékelőjében arról beszélt, hogy Novák Katalinban és Varga Juditban több méltóság van, mint az ellenzékben összesen. Kunhalmi erre úgy reagált, Novák és Varga csak akkor mondtak le, amikor kiderült az ügy, amúgy „csendben voltak, lapítottak, falaztak egymásnak”, ez pedig nem méltóság, hanem „az erkölcstelenség legmélyebb bugyra”. Kunhalmi nem hiszi, hogy van még olyan ember Magyarországon, aki azt gondolja, hogy a miniszterelnök erről az ügyről nem tudott, hiszen „Orbán működteti precíz alapossággal ezt a rendszert”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!