Megválik hatóanyaggyártó részlegétől a Teva, a cég kétezer embert foglalkoztat Debrecenben

2024. február 23. – 14:26

Megválik hatóanyaggyártó részlegétől a Teva, a cég kétezer embert foglalkoztat Debrecenben
A Debrecenben működő Teva Gyógyszergyár épületegyüttese – Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Világszerte megválik hatóanyag-üzletágától a Teva gyógyszeripari cég, értesült a Magyar Hang szerkesztősége, majd az információt a vállalat hivatalosan is megerősítette. A döntés nemcsak a debreceni üzemet érintheti, ahol kétezer főt foglalkoztatnak, hanem a sajóbábonyit is, ahol szintén gyártanak hatóanyagot.

A Teva szerint az üzletág eladása nem jelent azonnali változást a magyarországi leányvállalat életében, de a cég nem adott választ a lap azon kérdésére, hogy terveznek-e csoportos létszámleépítést, ezért bizonytalanság alakult ki a magyarországi dolgozók körében. A döntésről szóló hivatalos közleményben azt is írták, hogy tájékoztatták a dolgozókat, akik a továbbiakban is minden ezzel kapcsolatos fontos információt megkapnak majd.

A Teva arra számít, hogy az adásvétel 12-18 hónapon belül megvalósulhat, ha sikerül megállapodni a tranzakciós feltételekről az üzletág leendő tulajdonosával, és az ügyletet jóváhagyja a vállalat globális igazgatótanácsa, ugyanakkor az nem derült ki, hogy van-e már érdeklődő. A debreceni üzemben legutóbbi 2022-ben hajtottak végre mintegy 23 millió dollár értékű fejlesztést, amelyről akkor azt mondták, hogy a Teva egyik legfontosabb és legnagyobb beruházása a gyógyszerhatóanyag-gyártás területén.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!