Azért szökhetett meg a házi őrizetből a gyerekzaklatással gyanúsított férfi, mert nem működött a nyomkövetője

2024. február 22. – 20:44

Másolás

Vágólapra másolva

Érdekes fejlemény merült fel a gyerekzaklatással vádolt tarpai edző elsőként a Blikk által bemutatott ügyében, lehetséges ugyanis, hogy a férfi azért tudott megszökni, a házi őrizetből, mert tavaly ősszel több héten keresztül nem működött a rendőrségi nyomkövető rendszer – írja saját forrásaira hivatkozva a 444.

A lap értesülései szerint nem váratlan technikai hibáról volt szó, a rendszer állítólag azért állt le ősszel, mert a lábbilincsek által kibocsátott információkat tároló szerver megtelt, és egy lejárt szerződés miatt nem volt, aki karbantartsa. Ennek hátterében a 444 szerint az áll, hogy az elavult rendszer lecserélésére kiírtak egy tendert, ami le is zárult, a folyamat viszont nem indult el. A holtidőben pedig volt egy olyan időszak, amíg a régi rendszer karbantartása is állt.

Arról, hogy a rendszer leállása lehet a háttérben, nekünk is írt egy forrásunk, de az információt nem lehetett megerősíteni. Ezt az ORFK most sem tette meg a 444-nek, de válaszukban arról írtak, hogy az ilyen informatikai rendszereknél fordulhatnak elő üzemzavarok – amelyekre vannak megoldásaik –, a házi őrizetből megszökőket pedig általában rövid időn belül sikerül elfogniuk. Azt tehát nem cáfolták, hogy gond volt a nyomkövető rendszerrel, ahogy azt sem, hogy ezzel függhet össze a szökés.

A tarpai edző egyébként már több mint három hónapja van szökésben, mert november 19-én távozott ismeretlen helyre. Ahogy korábban írtuk, az 54 éves férfit a rendőrség 18. életévét be nem töltött, a felügyelete alatt álló személy sérelmére, védekezésre képtelen állapotát felhasználva elkövetett szexuális erőszak miatt hallgatta ki gyanúsítottként, 2022 decembere óta pedig letartóztatásban volt, egészen 2023. november 7-ig.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!