Orbán Viktor köztörvényes bűnözők kihozását ítélte el 2002-ben azon a rendezvényen, ahol a később pedofíliáért elítélt bicskei igazgatóért kampányolt

2024. február 21. – 09:10

Másolás

Vágólapra másolva

„Ma a szabadságot elsősorban az fenyegeti, hogy megengedhetővé vált Magyarországon, hogy köztörvényes bűnözőket a választások után kihozzanak a börtönből” – mondta egy 2002-es bicskei kampányrendezvényen Orbán Viktor.

Orbán a Fidesz elnökeként az Összefogás a Városért Egyesület 2002 nevű helyi szervezet jelöltjeinek kampányolt az önkormányzati választások előtt. Az egyesület listáját az a V. János vezette, aki a bicskei gyerekotthon vezetőjeként pedofil bűncselekményeket követett el. V. János munkatársa volt az a K. Endre, aki megpróbálta eltussolni főnöke pedofilügyét, de végül ő is börtönbüntetést kapott. K. Endrét később aztán Novák Katalin részesítette kegyelemben köztársasági elnökként.

A 2002-es kampányeseményről a Gulyáságyú Média tett közzé egy videófelvételt, amelyen Orbán Kelemen Andrást, akkori MDF-es országgyűlési képviselőt ajánlotta polgármesternek, és az egyesület listavezetőjét, V. Jánost is bemutatta.

V. János aztán könnyedén nyerte meg a választókerületét Bicskén belül, és 2010-ig ott is ült a képviselő-testületben. Az egyesület listájára egyébként Tiborcz István bátyja, Tiborcz Péter is felkerült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!